Het nieuwe vaccin is zo effectief

Het nieuwe vaccin is zo effectief

CoronaVac: zo werkt het nieuwe type vaccin

CoronaVac wordt vervaardigd door een Chinees bedrijf Sinovac Life Sciences is vervaardigd en gebaseerd op geïnactiveerde SARS-CoV-2 coronavirusdeeltjes. Er worden ook vaccins ontwikkeld die werken volgens dit klassieke werkingsprincipe geïnactiveerde vaccins genaamd. Ze omvatten bijvoorbeeld ook vaccins tegen tetanus, polio of hepatitis B. De gevaccineerde persoon wordt ingespoten met een dode ziekteverwekker, in welk geval een geïnactiveerd coronavirusdeeltje. In tegenstelling tot levende vaccins kunnen de virussen van een dood vaccin zich echter niet meer vermenigvuldigen. Het immuunsysteem herkent de vreemde deeltjes van het virus en begint met de vorming van neutraliserende antilichamen zonder dat er Covid-19 optreedt. Maar hoe effectief en veilig is CoronaVac?

Hoe effectief en veilig is CoronaVac?

Hoewel CoronaVac al wordt gevaccineerd in 22 noodgoedgekeurde landen, zijn er nog geen definitieve gegevens over de werkzaamheid en veiligheid beschikbaar. Er zijn nu inzichtelijke gegevens naar voren gekomen uit een fase 3-onderzoek in Turkije. In de klinische studie vergeleken onderzoekers de werkzaamheid van CoronaVac met een placebo bij meer dan 10.000 mensen in de leeftijd van 18 tot 59 jaar. Het vaccin van Sinovac was zeer succesvol Rendement 83,5%. Dit betekent dat 83,5 procent van de gevaccineerden beschermd is tegen symptomatische ziekte. CoronaVac lijkt ook effectief te beschermen tegen serieuze behandelingen: van de mensen die ondanks vaccinatie ziek werden met Covid-19, hoefde er geen behandeld te worden.

Ernstige bijwerkingen zijn tot nu toe niet opgetreden, dus Het beveiligingsprofiel werd als goed beoordeeld door CoronaVac Ik zal. In minder dan 20 procent van alle gevallen traden typische vaccinatiereacties zoals vermoeidheid en pijn op de injectieplaats op in de dagen na vaccinatie. Zoals de meeste eerdere coronavirusvaccins, wordt CoronaVac gegeven in twee doses, met een tussenpoos van 28 dagen. Het is nog niet duidelijk hoe effectief CoronaVac is tegen de verschillende varianten van het virus. In de praktijk is het echter tot nu toe zeer effectief gebleken: in Brazilië ongeveer 80 procent van alle CoronaVac-vaccinaties vond plaats en in een klein stadje in Sao Paulo werd in zeer korte tijd een ernstige Covid 19-epidemie beheerst, zoals deze. medisch tijdschrift vermeld.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer CoronaVac ook in Duitsland en andere Europese landen zal worden gebruikt. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) overweegt sinds mei mogelijke goedkeuring van vaccins in de EU. De WHO heeft in juni de noodgoedkeuring van het vaccin aan Sinovac verleend als onderdeel van het COVAX-vaccindistributieprogramma.

Video: EU-autoriteit onderzoekt Chinees coronavirusvaccin

Leave a Reply

Your email address will not be published.