Hoe fitnesstrackers helpen bij sporten

Hoe fitnesstrackers helpen bij sporten

Een voorbeeld hiervan zijn fitnesstrackers, die samen met fitnesshorloges steeds vaker om de polsen van sporters te vinden zijn. Ze voorzien de gebruiker van waardevolle gezondheidsgegevens en verhogen zijn motivatie door middel van statistieken, geschiedenis en speelse gegevens. Dit fenomeen staat onder bewegingswetenschappers bekend als gamification. Met fitnesstrackers willen we ons inzetten voor behulpzame kleine polsassistenten en laten zien wat belangrijk is bij de aanschaf van dit activity tracking-programma.

Basisfuncties

Met een fitnesstracker kunnen sporters hun hartslag en dieet volgen. Wearables laten je prestaties zien in relatie tot sport en bewegen. Deze omvatten belangrijke functies zoals een stappenteller en afstandsmeter, terwijl andere laptops ook een ingebouwde stappenteller hebben. In dit kader heeft de WHO onlangs de aanbeveling gedaan om elke dag ongeveer 10.000 stappen te doorlopen. De meeste fabrikanten gebruiken de bekende GPS-technologie om bewegingsprofielen te bepalen. Fitnesstrackers met GPS zijn ook een goede gids, bijvoorbeeld voor een lange duurloop in een onbekend bos. Bij fitnesstrackers worden gegevens meestal opgeslagen in een cloud waartoe de sporter toegang heeft.

Fitness Trackers ondersteunen niet alleen joggen

Meer geavanceerde modellen kunnen ook worden aangepast aan een specifieke sport. In sommige gevallen zijn ze zelfs in staat om het type sport te identificeren dat wordt beoefend op basis van het bewegingsprofiel. Veel voorkomende sporten met relevante statistieken zijn wandelen, joggen, fietsen en zwemmen. Het is het gemakkelijkst voor fabrikanten om te overwinnen vanwege de eenvoudige en stabiele bewegingspatronen.

Afhankelijk van het model en prijsklasse kan de fitnesstracker worden gebruikt voor andere sporten zoals voetbal, golf, triatlon, roeien, skiën en tennis, waarmee standaard sporttechnieken kunnen worden geoefend, zoals schiettraining of nauwkeurige plaatsing. De modellen van de hoogste kwaliteit hebben tot 200 sporten. Als je een beetje motiverende hulp wilt, kun je een fitnessarmband met vibrator kiezen. Na een lange periode van inactiviteit vermeldt het trilalarm altijd als een zachte herinnering dat het tijd is om weer iets te doen, omdat het bekend is dat als je rust, je zult roesten.

Games voor zelfverbetering

Fitness Trackers bieden veel functies die bijdragen aan zelfoptimalisatie. Een goed voorbeeld hiervan is het vermogen van hoogwaardige modellen om de zuurstofopname te meten. Dit werkt vaak met de afkorting VO2MAX. De zuurstofopname is op zijn beurt sterk afhankelijk van uw ademhaling. Dit verklaart het nut van deze parameter, die helpt bij het bereiken van een optimale ademhaling tijdens het sporten.

Sensoren voor het meten van ademhaling, pols en hartslag zijn meer verplicht. Oudere atleten, vooral degenen die risico lopen, verheugen zich over een ECG-meting op hun fitnessarmband, die gevaarlijke afwijkingen zoals atriale fibrillatie detecteert. Oxygenatie van het bloed is ook vooral een voorzorgsmaatregel, want als deze waarde onder de 90% komt, wordt het al als gevaarlijk beschouwd. Andere mogelijke gezondheidsparameters die fitnesstrackers meten zijn huidweerstand en lichaamstemperatuur.

Een essentieel element voor fitnesstrackers is de informatie over het calorieverbruik per eenheid. De apparaten geven deze informatie in verschillende mate van nauwkeurigheid, waarbij rekening wordt gehouden met belangrijke factoren zoals leeftijd, geslacht, lichaamsgrootte en mate van lichaamsbeweging. Over het algemeen moet de meeste informatie bij reserveringen worden vermeld. Dit betekent dat het richtlijnen zijn en niet altijd correcte informatie.

Wat doen hoogwaardige fitnesstrackers?

Fitnessarmbanden in de hogere prijscategorieën moeten worden gekenmerkt door een grotere nauwkeurigheid en een breder scala aan functies. Het scherm geeft meer informatie zoals bijvoorbeeld tijd, datum, hoogte en weer. Fitnesstrackers van hoge kwaliteit bieden ook slimme waarschuwingen. Ze maken dus verbinding met de smartphone en zenden de belangrijkste berichten uit, die de sporter vervolgens op het scherm kan lezen.

Als er een mp3-speler in het sporthorloge wordt ingebouwd, zijn de sportunits leuker en kan goede muziek vleugels geven, zoals bekend. Met geavanceerde activiteitsdetectoren kan de gebruiker zijn eigen programma’s en doelen maken en zijn slaapgedrag onderzoeken in een slaapanalyse om de trainingstijden beter af te stemmen op zijn eigen slaap. Slaapgedragbeoordelingsgegevens kunnen ook worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de wekker zich aanpast aan deze waarden en de gebruiker alleen wakker maakt wanneer hij in een lichte slaapfase is om het opstaan ​​gemakkelijker te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.