Advertisement

Hoe gezond is het dieet van carnivoren?

Wat is een vleesdieet?

Bij een sarcofaagdieet, ook een sarcofaag, sarcofaagdieet of gewoon “vleesdieet”. alleen dierlijke producten op tafel – en op je buik. Het woord “sarcofaag” komt uit het Latijn en kan worden vertaald als “vleeseter”. Met andere woorden: meestal staand op dit dieet vlees, water en zout in de menukaart. Naast vlees met veel eiwitten, laat het dieet ook vis en eieren toe. Sommige schoonmakers doen echter helemaal geen zuivelproducten en eten alleen zuivelproducten, gebaseerd op het dieet uit de steentijd vlees en bijproducten de dieren. Voorstanders van haar zaak hebben gewerkt om het daadwerkelijke transcript van deze verklaring online beschikbaar te maken eiwit, zink, ijzer, calcium en vitamine D. Koolhydraten, vezels en groenten maken geen deel uit van het dieet.

Het vleesetende dieet is gericht op de selecte Amerikaanse atleet, arts en auteur Dr. Sean Baker wordt toegeschreven. In 2019 publiceerde Baker zijn boek, The Carnivore Diet, dat wordt beschouwd als een oproep en gids voor dieetregels. Geheel 900 gram vlees volgens Baker moet het dagelijks worden gegeten als onderdeel van het vleesetende dieet. Natuurlijk krijgt bijna niemand zoveel vlees. Over het algemeen neemt de vleesconsumptie in Duitsland af, volgens het Federaal Bureau voor Landbouw en Voedsel (BLE): In 2021 consumeerden Duitsers ongeveer 55 kg vlees per hoofd van de bevolking. Dit komt neer op ongeveer 150 gram per dag. Ergo: mensen die een op vlees gebaseerd dieet willen volgen, moeten er zelf een hebben Verzesvoudig uw vleesinname – en doe het zonder groenten en fruit. Het dieet is voor het grootste deel rustgevend rood vlees samen, bijvoorbeeld biefstuk of lamskoteletten. Koolhydraten en vezels zijn taboe.

Lees hier: Vermijd deze 5 ongezonde soorten vlees >>

Wat als je alleen vlees eet?

Allereerst: het dieet van carnivoren verdeelt de geesten. Over de vraag of een dieet met alle vleessoorten gezond, ongezond of zelfs gevaarlijk is, verschillen de meningen. Wetenschappelijke studies over het dieet van carnivoren zijn nog in behandeling.

De voordelen van een op vlees gebaseerd dieet

Voorstanders van het vleesdieet zweren bij de positieve effecten van een vleesdieet. Het feit is: Vlees voorziet het lichaam van veel belangrijke voedingsstoffen. Behalve eiwit en ijzer levert bijvoorbeeld runderlever ook 23,6 mg vitamine C. Dus: Als je van plan bent om alleen goed vlees te eten, kun je veel belangrijke voedingsstoffen alleen via vlees krijgen. Volgens Die Fleischfresser kan het dieet van carnivoren ook het risico op bijvoorbeeld eetgerelateerde ziekten verminderen hoge bloeddruk of diabetes, Voorkom voedselintolerantie (bijv. gluten, fructose of lactose) en preventief allergieën projecten. Bovendien, als gevolg van de toegenomen vleesconsumptie testosteron niveaus en spieropbouw verbetert en vermijdt schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Bovendien stemming en focus moet worden verbeterd, beloven voorstanders van het sarcofaagdieet.

Nadelen van het sarcofaagdieet

Elke eenzijdige voeding leidt vroeg of laat tot een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam. Net als het kool-, ananas- en watermeloendieet geldt hetzelfde principe voor een vleesdieet. Het kan er een worden Tekorten aan voedingsstoffen en vitamines komen eraan, waarschuwen voedingsdeskundigen. Daarnaast bekritiseren experts gebrek aan studies over mogelijke langetermijneffecten vlees dieet. Iedereen die potentiële “zwakheden” in hun lichaam heeft, moet ze zorgvuldig bekijken en wegen: als u bijvoorbeeld hart- en vaatziekten heeft, moet u een dieet op basis van vlees vermijden. Het type dieet kan uw symptomen verergeren. Afgezien daarvan is het dieet van carnivoren niet iets bijzonders Milieuvriendelijk, onder meer door de gestegen prijzen van broeikasgassen. En: en dat ethisch aspect een op vlees gebaseerd dieet is zeer twijfelachtig.

In de video: Vleesdieet: kan het echt gezond zijn?

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.