Hoelahoep voor gewichtsverlies: hoe het werkt

Hoelahoep voor gewichtsverlies: hoe het werkt

Hoelahoep is niet alleen een mooie jeugdherinnering, maar brengt ook het lichaam in vorm en kan helpen bij het afvallen. De fitnesstrend is ontstaan ​​in de Verenigde Staten, waar hoelahoep voor het eerst op de markt verscheen in de jaren 50. De naam bestaat uit het woord hula, een Hawaiiaanse dans, en het woord hoepel, het Engelse woord voor band. Hoelahoep was oorspronkelijk bedoeld als speelgoed voor kinderen, maar wordt nu ook door veel vrouwen gebruikt voor trainingen en beleeft momenteel een heuse social media campagne.

Hoe werkt hoelahoeptraining?

Sta met je knieën licht gebogen op een plek, binnen of buiten, waar je voldoende bewegingsvrijheid hebt. De benen moeten op heupbreedte staan. Zorg er ook voor dat je rug recht is. Plaats de hoelahoep op uw rug op heuphoogte, beweeg uw heupen heen en weer en houd de hoepel over uw heupen. De armen en ellebogen moeten zich boven de rand bevinden om de oefeningen niet te hinderen. Het vergt wat oefening, maar na verloop van tijd zul je de hoelahoep steeds langer kunnen volhouden. Het is belangrijk om strakke trainingskleding te dragen zodat de band niet gestoord wordt in het momentum.

Hoe helpt een hoelahoep je om af te vallen?

Hoelahoeptraining is een ideale mix van uithoudingsvermogen en coördinatie, waardoor het lichaam steviger en slanker wordt. Tijdens de oefeningen worden de spieren binnen buik, benen en onderrug en in feite dit onderrug opgeleid. Bovendien verbetert lichaamsbeweging de bloedcirculatie, maakt endorfine vrij en stimuleert het het cardiovasculaire systeem. In combinatie met een gezond voedingspatroon is hoelahoep een gezonde manier om veel calorieën te verbranden en af ​​te vallen.

Hier kun je zien welke spieren met de hoelahoep worden getraind >>

Hoeveel calorieën verbrandt hoelahoep?

Je brandt elk half uur met hoelahoep 200-300 calorieën. Om te slagen in gewichtsverlies, wordt aanbevolen om de zogenaamde hoepel drie tot vier keer per week 20-30 minuten per keer te oefenen. Begin eerst met minder en verhoog dan. Ter vergelijking: met joggen verbrand je in een half uur zo’n 300 calorieën.

Afslanken met een hoelahoep: dit zijn de voordelen

  • Hoelahoeptraining kan overal worden gedaan – binnen of buiten, thuis of op het werk
  • Trainen is leuk, vooral als je naar muziek luistert – je kunt jezelf ook afleiden met een audioboek of een serie
  • Met hoelahoep kun je in korte tijd effectief veel calorieën verbranden
  • Je traint verschillende spiergroepen tegelijk
  • Je kunt de hoelahoeptraining alleen of in paren doen
  • Hoelahoep training geeft je een strakkere buik

Welke hoelahoep is geschikt?

Er is nu een grote verscheidenheid aan hoelahoep. Ze verschillen in diameter, dikte, materiaal en gewicht. Ook al klinkt het in eerste instantie tegenstrijdig: lichtgewicht, dunne banden zijn minder geschikt voor beginners omdat ze in het begin moeilijk te onderhouden zijn. Zwaardere, dikkere banden zijn daarentegen beter voor beginners. De band moet ongeveer 2,5 cm dik zijn. Als hij op de grond ligt, moet hij tot ongeveer je navel reiken – in de meeste gevallen is hij ongeveer een meter in doorsnee.

Hier koop je voor 39,99 euro een hoelahoep geschikt voor beginners.

Suggestie: Als je meer ervaring hebt met hoelahoep, dan kun je dunnere of kleinere hoepels gebruiken. Er zijn ook banden met ingebouwd gewicht voor gevorderde gebruikers. Bijvoorbeeld hier verkrijgbaar voor 42,98 euro. Een band die kan worden gemonteerd of verwijderd is praktisch voor op de weg. Golvende hoelahoep bevordert de bloedcirculatie naar het bindweefsel.

Hoelahoep leren: hier zijn de beste tips voor beginners >>

Video: Afslanken met momentum – hoelahoep is de nieuwe trend in fitness

Leave a Reply

Your email address will not be published.