Hoesten: deze 5 huismiddeltjes zullen je helpen

Hoesten: deze 5 huismiddeltjes zullen je helpen

Op dit moment, in het donkere en koude seizoen, zijn verkoudheidsvirussen overal. Tijdens de huidige pandemie van het coronavirus beschermen we onszelf tegen andere ziekteverwekkers met de huidige hygiëne- en afstandsregels, maar we kunnen nog steeds ziek worden en hoesten.

huismiddeltjes voor hoest

Hoesten zelf is geen ziekte, maar een afweerreactie van het lichaam om weer beter te worden. Door het diafragma te verkleinen en lucht met hoge snelheden te verdrijven, kunnen ziekteverwekkers uit de luchtwegen worden verwijderd. Hoesten kan echter onaangenaam zijn voor patiënten. Deze huismiddeltjes kunnen verlichting bieden:

  1. Adem in met salie: Inademing is vooral nuttig bij droge hoest, omdat het de slijmvliezen hydrateert. Inhalatie met salie-infusie is bijzonder geschikt, omdat salie het slijmvlies van de keel bedekt en als een soort zalf werkt. Inademen doe je het beste met een inhalator met mond-neusaccessoire, verkrijgbaar bij de apotheek. In plaats van een inhalator kunt u ook een kom met een handdoek gebruiken. In dit geval moet u alleen oppassen dat u zich niet verbrandt met heet water.
  2. uiensap: Uiensap met steenkaramel is een beproefd huismiddeltje tegen hoest. Verlicht het verlangen naar hoesten en kalmeert de bronchiën, omdat uien een antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. Snijd gewoon twee uien in kleine stukjes en kook de uienstukjes met snoep op laag vuur. Laat het sap enkele uren of een nacht koken – dan kun je meerdere keren per dag een eetlepel zelfgemaakte hoestsiroop nemen.
  3. Honing: Honing heeft ook een antibacteriële werking en heeft ook een kalmerend effect op de bronchiën. Om de hoest te verlichten, kunt u deze innemen met warme melk, direct met een lepel of met thee.
  4. Om thee te drinken: Als u hoest, vooral een droge hoest, moet u veel thee drinken. Dit voorkomt dat de luchtwegen uitdrogen en bevordert de verwijdering van hardnekkige secreties uit de luchtwegen. Tijmthee is vooral nuttig omdat het een ontstekingsremmende werking heeft en het ophoesten vergemakkelijkt. Maar ook thee van salie, venkel, lijnzaad, zoethoutwortel of koemest kan helpen bij hoesten.
  5. Gember: Super knolgember heeft ook een ontstekingsremmende en slijmoplossende werking en is daarom geschikt voor hoest. De pittige stoffen die het bevat ondersteunen ook het immuunsysteem. Ze hebben een circulerende werking, waardoor er minder bacteriën op de slijmvliezen kunnen neerslaan als je hoest.

Super goed: Vanwege de huidige situatie dient u bij verkoudheidsverschijnselen en voornamelijk hoesten thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts!

Leave a Reply

Your email address will not be published.