Honing is het beste huismiddeltje tegen verkoudheid

Honing is het beste huismiddeltje tegen verkoudheid

In een analyse gepubliceerd in de BMJ Evidence Based Medicine, hebben wetenschappers van de Universiteit van Oxford bewijs verzameld dat een zeer specifiek huismiddeltje kan verkoudheidssymptomen zelfs beter verlichten dan conventionele medicijnen. Je wist dat? We hebben het eigenlijk over honing!

Honing helpt bij verkoudheid

De onderzoekers vonden in het onderzoek met in totaal 1.761 deelnemers van verschillende leeftijden, honing helpt Hoesten, loopneus en keelpijn zijn beter dan conventionele medicijnen. Er wordt gezegd dat honing beter werkt dan conventionele behandelingen, vooral voor hoest. Twee van de onderzoeken toonden zelfs aan dat de symptomen een dag of twee eerder afnamen bij degenen die honing kregen. Maar het wordt nog beter: het huismiddeltje is goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar en heeft bijna geen bijwerkingen.

Een notitie: Jonge kinderen mogen de eerste twaalf maanden geen honing nemen. Ze lopen risico door bacteriën die mogelijk vanuit de omgeving in de honing zijn binnengedrongen levensbedreigende ziekte trekker.

Hoe veilig is het onderzoek?

Hoewel studies honing in een puur positief daglicht stellen, maken onderzoekers ook duidelijk dat honing een samengestelde stof is en geen uniform product. Ook bevatten slechts twee van de onderzoeken placebo. Om definitieve conclusies te trekken, Verdere studies moeten daarom worden uitgevoerd. Het komt erop neer dat honing in veel gevallen wordt aanbevolen!

Lees hier welke huismiddeltjes ook kunnen helpen bij verkoudheid >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.