Honing is vaak effectiever dan antibiotica

Honing is vaak effectiever dan antibiotica

Het is al lang bekend dat honing gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft en ook kan worden gebruikt als huismiddeltje tegen verkoudheid en hoest. Het bevat slechts een paar voedingsstoffen, maar belangrijk schorst, een groep ontstekingsremmende middelen die flavonoïden omvat. Hij is rijk aan antioxidanten, die vrije radicalen in het lichaam bestrijden en zo kunnen beschermen tegen verschillende ziekten. Britse onderzoekers hebben nu ontdekt dat honing mogelijk nog effectiever is dan antibiotica bij de behandeling van aandoeningen van de bovenste luchtwegen.

Volgens een Brits onderzoek is honing effectiever dan antibiotica bij verkoudheid

Honing werkt vaak beter dan antibiotica, blijkt uit een post-study studie in het Verenigd Koninkrijk door de Universiteit van Oxford. 14 studies werden vergeleken met ongeveer 1.400 individuen. Het resultaat: beide frequentie als zwaartekracht Hoesten met hoesten kan veel beter worden verlicht dan met medicijnen zoals antibiotica. Onderzoekers vermoeden dat de reden voor de resultaten is dat antibiotica – in tegenstelling tot honing – uitsluitend tegen bacteriën werken, maar veel verkoudheden worden ook veroorzaakt door virussen.

Honing heeft nog een ander voordeel. Frequent of ongepast gebruik van antibiotica kan leiden tot: resistentie tegen antibiotica leidt tot hernieuwde infectie en kan bijzonder gevaarlijk zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem.

De resultaten van het onderzoek zijn afgelopen augustus gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Evidence-Based Medicine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.