Huismiddeltjes kunnen helpen bij de genezing

Huismiddeltjes kunnen helpen bij de genezing

De symptomen van neurodermitis zijn kenmerkend en worden voornamelijk gekenmerkt door zeer rode, jeukende en schilferige delen van de huid. Vooral jeuk moedigt patiënten aan om te krabben, wat op zijn beurt de huid verder beschadigt. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, zijn niet alleen regelmatige bezoeken aan de dermatoloog vereist, maar ook een goed neurodermitis-dieet. Er zijn ook enkele huismiddeltjes die kunnen worden gebruikt om te helpen.

Er is niet één remedie, maar een heel pakket aan maatregelen om de ziekte zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Met het huidige kennisniveau is het vaak mogelijk om de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk te verhogen en stressvolle symptomen te minimaliseren.

De tannines in zwarte thee kunnen acute symptomen verlichten

Zwarte thee kan helpen bij acute huidproblemen door acute opflakkeringen van ontstekingen te verlichten en de aangetaste delen van de huid te helpen genezen. Hiervoor zijn theedrankenveloppen, die natuurlijk eerst helemaal afgekoeld zijn, ideaal. Profiteer dan van het aangenaam verfrissende resultaat. Tannines, waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmende effecten hebben, zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de gunstige effecten. Een plant die beter bekend staat als natuurlijk alternatief voor chemische antidepressiva heeft ook een goede werking bij neurodermitis: sint-janskruid. De oliën van de felgele bloeiende plant hebben antibacteriële eigenschappen en verlichten ook jeuk.

Kwark en olijfolie: hulp met natuurlijke remedies

Kwark is niet alleen een heerlijk gerecht, maar ook een veelzijdig huismiddeltje. Zonnebrand is een klassieke “indicatie” voor quark, maar ook voor neurodermitis. Voor dit doel moet de witte massa dun op de aangetaste gebieden worden aangebracht. Het blijft daar totdat het begint te drogen. Spoel vervolgens af met schoon water. Voorheen zorgt de kwark ervoor dat de huid van voldoende vocht wordt voorzien en de ondraaglijke jeuk actief wordt verlicht. Olijfolie staat ook bekend als zeer gezond voor het lichaam. Dit geldt ook voor neurodermitis, waarbij bekend is dat de beschermende barrière van de huid is verstoord. Olijfolie zorgt met zijn kostbare vetzuren voor een goede verzorging en beschermt tegen vochtverlies.

Met appelciderazijn tegen constante jeuk

Appelciderazijn wordt beschouwd als een klassieker onder de huismiddeltjes. Daarom is neurodermitis slechts één mogelijk toepassingsgebied. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de ontstekingsremmende en desinfecterende werking. Daarnaast kan appelciderazijn op den duur ernstige jeuk verlichten en zo voor verbetering zorgen. Er zijn dus veel manieren om neurodermitis op natuurlijke wijze te verlichten. Maatregelen dienen echter slechts een onderdeel van de behandeling te zijn. Als chronische huidaandoening hoort neurodermitis zeker thuis in de handen van een ervaren dermatoloog. En toch: de natuur heeft veel effectieve supplementen, waarvan de resultaten zelfs zijn bevestigd door klinische onderzoeken. Conventionele geneeskunde combineren met huismiddeltjes is in de meeste gevallen zeker niet verkeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.