Is sporten op een lege maag gezond?

Is sporten op een lege maag gezond?

Naar de sportschool gaan of hardlopen voor het ontbijt is voor veel mensen een routine en de perfecte manier om je dag te beginnen. Je zult je niet alleen beter voelen – Ze verbranden ook veel meer vet dan degenen die liever ‘s nachts sporten. De reden hiervoor ligt voor de hand: als er niets aan het lichaam wordt gevoerd, heeft het geen andere keuze dan terug te vallen in zijn vetreserves.

Om dit aan te tonen, werden in 2018 28 gezonde mensen getest in een onderzoek. Sommigen van hen waren fysiek actief voor het ontbijt, anderen trainden pas daarna goed. Het resultaat: Degenen die niet aten voor het sporten, verloren meer gewicht dan degenen die dat wel deden. De voordelen van sporten op een lege maag zouden duidelijk moeten zijn – maar is het echt gezond?

Ook spannend: 5 veelvoorkomende oorzaken van misselijkheid na inspanning >>

Sporten op een lege maag is zo gezond

Over het algemeen is er niets mis met ‘s ochtends sporten op een lege maag. Als u echter ‘s ochtends al last heeft van verkeersproblemen, moet u dit vermijden, omdat trainen op een lege maag kan leiden tot een aanzienlijke prestatievermindering. Duizeligheid, malaise en flauwvallen zijn niet ongewoon als gevolg van een lage bloedsuikerspiegel. Dit betekent natuurlijk ook een verhoogd risico op blessures. Diabetici moeten ook helemaal geen vastentraining vermijden. Dit kan leiden tot een gebrek aan suiker in hen.

Houd hier rekening mee als u op een lege maag sport

Als je ondanks de mogelijke gevaren op een lege maag wilt trainen, moet je van tevoren een aantal dingen overwegen. Drink ten minste één glas water voordat u gaat sporten. Als koude dranken niet goed voor je zijn, kun je ook zwarte of groene thee drinken. Als je nog niet bekend bent met ochtendgymnastiek, moet je het ook rustig aan doen niet langer dan 30 minuten sporten. Later kunt u de duur van de training verlengen. Een korte jogging-unit is ook meer geschikt dan inspannende krachttraining met gewichten. De intensiteit van de training moet altijd laag worden gehouden.

Je moet het na je training innemen

Of u nu wilt afvallen of spieren wilt opbouwen – als u klaar bent met uw training, moet u een stevig ontbijt nemen. om de energievoorraden van uw lichaam aan te vullen. Dit is de enige manier om te herstellen en nieuw spierweefsel op te bouwen. Wat het lichaam nu nodig heeft, zijn vooral eiwitten en koolhydraten. Eieren, magere kwarks of eiwitshakes zijn zeker een goede en smakelijke keuze.

Ook spannend: de juiste voeding voor de training >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.