Je moet deze dingen schoonmaken na een verkoudheid!

Je moet deze dingen schoonmaken na een verkoudheid!

De verkoudheid of griep is voorbij, maar de ziekteverwekkers zijn nog steeds bij ons. Ze plakken op deurknoppen, kranen, handdoeken of smartphones. Om niet direct weer ziek te worden of anderen in huis te besmetten, dienen sommige zaken na of bij voorkeur tijdens de ziekte grondig te worden schoongemaakt. We onthullen wie ze zijn!

1. Smartphone, tablet, afstandsbediening en Co.

Ziek zijn kan behoorlijk saai zijn. Snel vooruitspoelen naar tv-zenders of streamingportalen, op uw smartphone of tablet. Als gevolg hiervan verspreiden ziektekiemen zich snel naar de oppervlakken en blijven daar vastzitten. Veeg daarom de afstandsbediening regelmatig schoon met een desinfecterende doekjes diepgaand. De oppervlakken en schermen van smartphones en tablets kunnen voorzichtig worden gereinigd met één Bril voor poetsdoek de microvezeldoek worden schoongemaakt. Zorg ervoor dat er geen vocht in de kieren van niet-waterdichte mobiele telefoons komt.

2. Deurgrepen, lichtschakelaars en toiletspoeling

Door deurknoppen, lichtschakelaars aan te raken, toiletten en zelfs kranen schoon te maken, verspreiden we snel bacteriën en virussen door het hele huis. Om anderen tegen infectie te beschermen, moet u: Veeg items regelmatig af met een vochtige doek of een desinfecterend doekje. Denk ook aan de kastgrepen en de koelkastdeur.

3. Tandenborstels en tandenborstelbekers

Wanneer je je tanden poetst, komen virussen en bacteriën in de tandenborstel en de tandenborstelbeker. Wanneer je opnieuw je tanden poetst, komen deze ziekteverwekkers vervolgens terug in je mond en keel. Het lichaam moet blijven vechten tegen ziekteverwekkers. Om dit of herinfectie te voorkomen, moet u tijdens de verkoudheid Spoel de tandenborstel af met warm water en vervang hem na de ziekte. De tandenborstelbeker moet grondig worden afgespoeld onder stromend water.

4. prullenbak

Gebruikte doekjes waarin pathogene micro-organismen worden geduwd en verspreid, worden in de prullenbak gestapeld. Zodra de prullenbak vol is, moet deze onmiddellijk worden geleegd. Veeg ook het deksel en eventuele handgrepen grondig schoon. Tip: gebruik het voor zakdoeken een kleine aparte prullenbak, die u b.v. B. kan naast de bank of het bed worden geplaatst.

5. Stoffen en handdoeken

Virussen en bacteriën worden één Wasprogramma 60 ° of 95 ° beter gedood worden. Was na een verkoudheid of griep alle items waarmee u in contact bent geweest bij hoge temperaturen. vooral handdoeken, Katoenen beddengoed en kleding kan worden gewassen in warm water. Voor alle stoffen die niet zo heet gewassen kunnen worden, a desinfecterende spoeling of azijn nuttig zijn.

6. Speelgoed en knuffels

Aangezien het immuunsysteem van kinderen nog niet volledig is ontwikkeld en daarom erg gevoelig voor ziektekiemen, moet u hetzelfde doen na een ziekte Schoon speelgoed en knuffels. Plastic en houten speelgoed kan je schoonmaken met een vochtige doek, zacht speelgoed kan voorzichtig in de wasmachine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.