Kijk hoe je er vanaf komt

Kijk hoe je er vanaf komt

Verkoudheid is meestal een belangrijk symptoom van een verkoudheid of griepachtige ziekte. De typische tekenen van verkoudheid zijn:

  • een verstopte neus
  • een loop neus
  • Druk in de sinussen
  • vaak niezen

De geschatte duur van een verkoudheid is ongeveer acht tot tien dagen – trouw aan het gezegde: “Een verkoudheid komt drie dagen, blijft drie dagen en gaat drie dagen.” Gelukkig helpen enkele beproefde huismiddeltjes om snel van de verkoudheid af te komen.

Huismiddeltjes voor verkoudheid

1. Drink veel

Als u verkouden bent, moet u zoveel mogelijk drinken, zodat het neusslijm en het slijm vochtiger zijn en gemakkelijker te vervoeren. Twee liter water of ongetrainde thee is minimaal.

2. Drink gemberthee

De kleine gele knol is een wonderbaarlijke remedie tegen verkoudheid. Gember, gemaakt als thee, voorziet ons van belangrijke mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium en kalium. De ingesloten gember, die de knol zijn helderheid geeft, heeft antivirale en antibacteriële werking. Ze bevorderen ook de bloedcirculatie. Wetenschappers speculeren dat inflammatoire boodschappers gemakkelijker kunnen worden overgedragen.

Neem een ​​koud bad

Neem een ​​warm bad en voeg essentiële badolie en sterke drank toe. Van eucalyptus, munt, salie of tijm is bekend dat ze de bloedtoevoer naar de slijmvliezen van neus en keel stimuleren en het immuunsysteem ondersteunen. Als je verkouden bent, kun je ook dennennaald- of grapefruitolie gebruiken – ze hebben een ontspannend effect op de bronchiën.

4. Eet een kippensoep

Een warme en heerlijke kippensoep is het klassieke huismiddeltje tegen verkoudheid. De soep is zeer voedzaam en bevat veel zink en eiwitten, die het gebruik van zink bevorderen. Zink kan op zijn beurt voorkomen dat virussen zich verspreiden. Kippensoep bevat ook het eiwit cysteïne, dat ontstekingsremmende en decongestieve effecten heeft op de slijmvliezen.

5. Adem in

Wanneer u hete stoom inademt, verlicht u specifiek de symptomen in de bovenste luchtwegen. Je slijmvliezen worden gehydrateerd, je bloedcirculatie neemt toe en je stroperige neusafscheiding wordt vloeibaar. Gebruik voor het beste resultaat een inhalator.

Video: 5 veelgemaakte fouten die verkoudheid erger maken

Leave a Reply

Your email address will not be published.