Advertisement

Kraanwater bespaart plastic en beschermt het milieu

Wat hebben de getallen 2, 47 en 17.4 met betrekking tot water gemeen?

Volgens onderzoek van de Duitse Milieuhulp, elk uur alleen in Duitsland 2 miljoen plastic wegwerpflessen droog gedronken Dit is per dag 47 miljoen flessen en berekend voor een jaar de som ongeveer 17,4 miljard flessen gemaakt van kunststof. Elke Duitser verbruikt ongeveer 210 plastic wegwerpflessen per jaar, waarmee deze vorm van drankverpakking een marktaandeel heeft van 52,2%.

Als je bedenkt dat ongeveer 70 procent van de in Duitsland geproduceerde eenmalige flessen van nieuw materiaal is gemaakt, wordt duidelijk hoe schadelijk dit is voor het klimaat en het milieu. Daarom is het zinvol om campagne te voeren voor meer duurzaamheid in uw eigen omgeving. Dat kan door minder water uit plastic flesjes uit de supermarkt te drinken en thuis meer water uit de kraan. Jörn Lohmann, CEO van HYTECON Development and Production GmbH, een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbehandeling, zegt: “Iedereen die kraanwater drinkt, vermijdt het produceren en vervoeren van mineraalwaterflessen en ontlast zo het milieu en beschermt het klimaat”.

UVC LED-technologie – Efficiënte waterbehandeling op uw vier muren

Regionale waterleveranciers doen al hun best om het huishoudwater zo te zuiveren dat het zonder aarzelen direct uit de kraan gedronken kan worden. Met name verouderde leidingen en leidingen in gebouwen zorgen er echter onbedoeld voor dat zware metalen, verontreinigende stoffen of chemicaliën in het grondwater terechtkomen. Stoffen die moeilijk biologisch afbreekbaar zijn, hebben een speciale behandeling nodig om uit het drinkwater te worden gefilterd.

Een geheel nieuwe technologie zijn de UVC LED’s in combinatie met het al bekende actief koolfilter. Het in Herford gevestigde bedrijf HYTECON heeft bijvoorbeeld een eenvoudig te installeren en eenvoudig te installeren apparaat ontwikkeld dat 99,99 procent van alle onzuiverheden combineert met water. Het actieve koolfilter is verantwoordelijk voor de kleinste onderdelen zoals medicijnresten, zware metalen of andere onzuiverheden, terwijl de UVC-leds met de gepatenteerde Dynamic Twist Technology beschikbaar zijn voor bacteriën, virussen en andere kleine ziektekiemen en de desinfectie uitvoeren.

Wat bij dit type waterbehandeling niet uit het water wordt gehaald, zijn belangrijke mineralen en sporenelementen die het lichaam nodig heeft. Ze blijven in het drinkwater en kunnen met water worden opgenomen.

Zo’n waterverbeteraar kan met een paar simpele handelingen vlak voor de kraan worden geïnstalleerd, zodat gebruikers niet alleen kunnen genieten van perfect schoon drinkwater, maar ook van water met smaak en aroma. Het voordeel van de installatie is dat de vervuiling, die pas in de laatste meters van het oude leidingwerk ontstaat door de deeltjes die zich afscheiden van het leidingmateriaal, op betrouwbare wijze uit de waterbehandelingsinstallatie wordt verwijderd.

Een belangrijk aspect van drinkwater is gezondheid. Hoe beter de behandeling van drinkwater, hoe kleiner de kans op opname van schadelijke stoffen die zich vervolgens in het lichaam kunnen ophopen en in het ergste geval ziekte of klachten kunnen veroorzaken. Vooral zware metalen kunnen tot gezondheidsproblemen leiden.

Kraanwater drinken beschermt hulpbronnen en het milieu en bespaart geld

Hoewel mineraalwater meestal goedkoop is, belast de constante aankoop van water de portemonnee van huishoudens. Het is bewezen dat de behandeling van water in uw keuken en het gebruik van het op deze manier verkregen drinkwater ongeveer 260 keer goedkoper is per liter dan de aankoop van drinkwater in plastic wegwerpflessen.

Rekening houdend met de in het begin genoemde hoeveelheden plastic wegwerpflessen, wordt het duidelijk dat het gebruik van drinkwater uit de kraan leidt tot een aanzienlijke vermindering van het aantal plastic flessen, wat bijdraagt ​​aan de bescherming van hulpbronnen en het milieu. Als er echter minder flessen moeten worden geproduceerd en bijgevuld, hoeft u deze niet naar het verkooppunt te brengen. Beide hebben tot gevolg dat de CO2-uitstoot wordt verminderd, waardoor huishoudens bijdragen aan klimaatbescherming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement