Advertisement

Krijg zwarte komijnolie: toepassing, tips, effecten

Een korte introductie tot zwarte komijnolie

Als je de smaak van komijn niet lekker vindt, kun je gemakkelijk ademen, want zwarte komijn is niet gerelateerd aan komijn of komijn. In Noord-Afrika, het Midden-Oosten en West-Azië, waar de plant inheems is, wordt zwart zaad regelmatig geconsumeerd en is het een ingrediënt in veel traditionele gerechten. De zaden van de plant zijn nuttig als specerij en geven de gerechten een nootachtige smaak die intens etherisch is met tonen van tijm en bonenkruid. In de regio van herkomst zijn zwarte komijnzaden al meer dan 3000 jaar een integraal onderdeel van het leven en spelen ze een speciale rol in de geneeskunde. De olie uit de zaden wordt hiervoor gebruikt in de fysiotherapie gezondheidsbevorderende eigenschappen wordt verleend en moet gezonde spijsvertering gunst, versterking van het immuunsysteem en bijzonder effectief voor a gezonde huid en glanzend haar is. Zwartzaadolie bevat belangrijke voedingsstoffen zoals b.v.

 • aminozuren
 • Vitamine A
 • biotine
 • onverzadigde vetzuren
 • Vitamine C
 • ijzer
 • calcium

tips en aanbevelingen

Als u zwarte zaadolie in uw dieet opneemt, kunt u profiteren van veel gezondheidsbevorderende effecten. Ontstekingsremmende en antihypertensieve olie is nu gemakkelijk verkrijgbaar in Duitsland en is te vinden in supermarkten, natuurvoedingswinkels, apotheken en natuurvoedingswinkels. Let bij het kopen vooral op de kleur van de olie. Hoe lichter de zwartzaadolie, hoe meer gezonde vetzuren het bevat.

De gefilterde biologische zwarte komijnolie van Kräuterland is gegarandeerd vers van de molen, veganistisch en koudgeperst van Egyptische zwarte komijn.

Naturzade Biologische Zwarte Komijnolie is ook versgemalen en koudgeperst, maar wordt ongefilterd gebotteld. De troebele en zwevende stof die het bevat, geeft de olie een sterke smaak.

Je kunt zwartzaadolie ook gemakkelijk als voedingssupplement in capsulevorm nemen. Natural Elements zwarte komijnoliecapsules bevatten 500 milligram olie per capsule en kunnen maximaal twee keer per dag worden ingenomen.

Zwarte komijnolie moet altijd op een donkere, koele plaats worden bewaard, beschermd tegen licht om de ingrediënten en smaak te behouden. In vergelijking met andere oliën kun je zwartzaadolie in de koelkast bewaren omdat het niet stolt. Zorg ervoor dat je oliefles altijd goed gesloten is. Wanneer het wordt geoxideerd en in contact komt met lucht, wordt het donkerder en heeft het een gebruinde smaak.

Gebruik zwarte komijnolie: zo werkt het

Je kunt zwartzaadolie uitwendig of inwendig gebruiken en samen met ander voedsel consumeren. De olie heeft een zeer sterke smaak en verspreidt haar etherische geuren snel in mond en neus. Als u nieuw bent met olie, moet u eerst met kleine porties beginnen. Neem eenmaal per dag een theelepel olie. Als je eenmaal aan de smaak gewend bent, kun je ook dagelijks een tot twee eetlepels zwarte komijnolie nemen. Natuurlijk kun je ook olie aan je eten toevoegen, mengen met yoghurt of als sterk aromatische noot toevoegen aan kant-en-klare gerechten.

Je kunt de natuurlijke, essentiële olie ook direct op de huid aanbrengen of als haarverzorgingsproduct op je haar aanbrengen. Omdat allergische reacties op het natuurproduct mogelijk zijn, probeer eerst op een niet te onderscheiden plek van de huid hoe je lichaam op de olie reageert. Als u geen allergische reacties van roodheid, zwelling of jeuk opmerkt, kunt u de olie gebruiken om inflammatoire huidaandoeningen, acne, psoriasis of eczeem te verlichten. Doe een beetje olie op je handpalmen, wrijf goed en masseer zachtjes de huid.

Zwarte komijnolie is ook geschikt voor inhalaties of neussprays. Voor verkoudheid of neusinfecties kun je een paar druppels olie toevoegen aan kokend gezouten water en de hete stoom inhaleren. Klachten zoals een verstopte neus kunnen worden verlicht en ontstekingen kunnen worden bestreden. Je kunt ook zeezout en zwarte komijnolie gebruiken om je eigen neusspray tegen verkoudheid te maken. Je hebt het alleen nodig

 • tafelzout of zeezout
 • water
 • zwarte zaad olie
 • steriele spuitfles

Kook ongeveer een liter water in een pan gedurende minimaal 5 minuten om alle bacteriën en ziektekiemen te doden. Haal na het koken het water van het vuur, voeg ongeveer twee theelepels zout en een tot twee theelepels zwarte komijnolie toe. Meng de ingrediënten in het water totdat het transparant wordt. Laat de pekel nu volledig afkoelen. Het deksel moet op de pot blijven zodat er geen verontreiniging in het water komt. Leeg het vervolgens in de spuitfles.

Dit zijn de effecten van zwarte olie

1. Ontstekingsremmend effect

Zwarte komijnolie bevat de effectieve antioxidant Thymoquinon, dat niet alleen vrije radicalen neutraliseert, maar ook een ontstekingsremmend en antibacterieel effect Hij heeft. Hierdoor kan zwartzaadolie ontstekingen in het lichaam bestrijden en is aangetoond dat het mogelijk helpt bij het verlichten van pijn bij mensen met reumatoïde artritis. Voedingsmiddelen met antioxidanten hebben over het algemeen zeer positieve effecten op de gezondheid van onze cellen. Vrije radicalen uit de omgeving zijn agressieve zuurstofverbindingen die zich binden aan de cellen van ons lichaam en daar oxidatie veroorzaken. Dit vernietigt cellen en cellulair DNA. Antioxidanten zoals thymoquinon reinigen en zuiveren deze extreem actieve vrije radicalen in ons lichaam voordat ze schade aanrichten.

Video: Deze antioxidante voedingsmiddelen helpen ontstekingen te bestrijden

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.