Lavendelolie kan abnormale borstgroei bevorderen

Lavendelolie kan abnormale borstgroei bevorderen

Een recente studie van de Campbell University School of Osteopathic Medicine heeft uitgewezen dat lavendelolie abnormale borstgroei bij meisjes kan veroorzaken. Eerdere studies hebben al aangetoond dat parfums en producten met lavendel de borstontwikkeling bij jongens bevorderen. De resultaten van het onderzoek werden voor het eerst gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Lavendelolie: Oestrogenen bevorderen de borstgroei

Onderzoekers hebben ontdekt dat bepaalde stoffen in lavendelolie werken als oestrogeen en testosteron in het lichaam blokkeren. Als kinderen voor langere tijd crème maken met producten die lavendel bevatten, is de kans groot dat de stoffen door het lichaam worden opgenomen en reageren op het hormonale systeem. Oestrogeen zou de borstgroei stimuleren.

Kinderen moeten lavendelolie vermijden

Behalve lavendelolie mogen kinderen ook niet in aanraking komen met tea tree olie, daar hetzelfde effect is waargenomen. Oliën kunnen voortijdige borstontwikkeling bij meisjes en zwelling van borstweefsel bij jongens stimuleren. Daarom moeten ouders voorzichtig zijn om lavendel en tea tree olie te vermijden.

Borstgroei stimuleren: wat vrouwen moeten weten

Omdat wordt vermoed dat lavendelolie abnormale en voortijdige borstgroei bij meisjes en borstvergroting bij jongens veroorzaakt, moeten ouders voorzichtig zijn.

Sommige vrouwen die van nature kleinere borsten hebben en niet tevreden zijn met hun borstomvang, vragen zich soms af of lavendelolie of andere huismiddeltjes de groei van hun eigen borsten kunnen stimuleren. Helaas is er hier geen goed nieuws voor vrouwen met kleinere borsten. Borstgroei wordt alleen bepaald door hormonen. Op volwassen leeftijd kan de aanmaak van het vrouwelijke hormoon oestrogeen nauwelijks op natuurlijke wijze met huismiddeltjes zodanig worden verhoogd dat de borsten aanzienlijk groeien.

Borstgroei stimuleren door te sporten

Met een gezond en uitgebalanceerd dieet en lichaamsbeweging kunnen vrouwen echter persoonlijk succes behalen in termen van hun borstomvang. Hoewel het meeste borstweefsel uit vet bestaat, kan de borstspier onder het borstweefsel worden getraind en aangespannen met specifieke oefeningen. Strakke borstspieren tillen op natuurlijke wijze het decolleté op en kunnen de borst visueel vergroten. Lichaamsbeweging en beweging kunnen daarom de borstgroei stimuleren en zorgen voor een stevige huid, sterk bindweefsel en een natuurlijke borstspiervoering.

Borstgroei stimuleren met gezonde voeding

Een gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen is de beste manier om een ​​gezonde borst te bevorderen. Borstontwikkeling is gerelateerd aan voeding. Iedereen die een paar kilo aankomt als onderdeel van een gericht dieet, kan ook een paar gram borstomvang krijgen. Een gezonde doorbloeding van de borsten is ook belangrijk. Borstverstrakking en natuurlijke groei door voeding en lichaamsbeweging kunnen alleen werken als de borsten worden voorzien van voldoende bloed dat rijk is aan voedingsstoffen.

Borstgroei bevorderen door fyto-oestrogenen

Als het gaat om natuurlijke borstvergroting door middel van voeding, worden ook vaak fyto-oestrogenen gebruikt. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen die receptoren in het menselijk lichaam kunnen activeren die anders alleen door het hormoon oestrogeen worden gebruikt. Fyto-oestrogenen kunnen zowel oestrogenen als anti-oestrogenen zijn vanwege hun vermogen om te binden aan oestrogeenreceptoren. Er is in het verleden herhaaldelijk voor gewaarschuwd dat te veel fyto-oestrogeen een negatief effect zou hebben op de testosteronniveaus en zelfs de borstgroei bij mannen zou stimuleren. Tot op heden hebben onderzoekers dergelijke effecten op borst- of hormoonspiegels niet in onderzoeken kunnen aantonen. Het is onwaarschijnlijk dat fyto-oestrogenen de borstgroei stimuleren. Plantaardige stoffen hebben echter nog andere positieve effecten op het lichaam. Ze hebben een antioxiderende werking, beschermen cellen tegen vrije radicalen en kunnen soms kankerbestrijdende effecten hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.