Maak je eigen deodorant: eenvoudige recepten

Maak je eigen deodorant: eenvoudige recepten

In de deodorant zitten vaak kritische ingrediënten als alcohol en aluminium verstopt. Ze werken onder andere tegen de vochtigheid van de oksel en de geur van zweet. Ze kunnen echter het lichaam binnendringen via kleine huidletsels, zoals die veroorzaakt door het scheren van de oksel. Een verhoogde inname van aluminium zou een nadelig effect hebben op ons lichaam. Zelfs als deze verklaring nog niet volledig is bewezen door studies, kan het verminderen van de inname van aluminium geen kwaad – en dit is waar het vandaan komt zelfgemaakte cosmetica en in dit geval zelfgemaakte deodorant in het spel.

Maak je eigen deodorant: je moet het van tevoren weten!

in de zelfgemaakte deodorant je kunt zelf de ingrediënten kiezen. Jij kan Deodorantspray zonder aromatische en chemische ingrediënten en voeg naar eigen goeddunken extra ingrediënten toe, zoals basisparfums. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat alleen onschadelijke ingrediënten in uw cosmetica aanwezig zijn en in uw huid terechtkomen.

Lege containers voor vloeibare of romige deodorants, kleine sprayflacons of spuitbuscontainers vindt u bij de apotheek of u kunt oude containers gebruiken die vooraf moeten worden schoongemaakt.

Hoe lang gaat de zelfgemaakte deodorant mee?

Als vuistregel kun je onthouden: hoe hoger het watergehalte, hoe korter de houdbaarheid. Je zelfgemaakte deodorant gaat ongeveer vier tot acht weken mee. Als je een paar extra druppels toevoegt Vitamine E voeg toe aan de hete massa, nog meer! Vitamine E vertraagt ​​niet alleen het drogen van oliën in je deodorant, maar is ook zeer voedend voor de huid en beschermt als een van de krachtigste antioxidanten tegen omgevingsinvloeden. Je kunt ook wat squirts toevoegen citroensap doe je deodorant op. Het citroenzuur dat erin zit, heeft een antibacteriële werking en kan de levensduur enigszins verlengen.

ook hoog alcoholgehalte heeft een conservatieve werking, is effectief tegen bacteriën en remt de groei van schimmels. De toevoeging van alcohol kan echter leiden tot intoleranties zoals huidirritatie en droogheid en wordt daarom slechts voorwaardelijk aanbevolen. Bewaar je anti-transpirant op een koele, donkere plaats, de koelkast is het beste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.