Advertisement

Mentale krachttraining: Dit adviseert de expert!

Wat is het geheim van mentaal sterke mensen en hoe kunnen andere mensen leren zich beter te concentreren of deze wilskracht te ontwikkelen?

Ik geloof minder in geheimen. Zoals gezegd: we kunnen ALLEMAAL de kracht van onze wil trainen met een sterke “WAAROM”-achtige spier. Naar mijn mening is het belangrijk om een ​​solide plan te hebben dat wordt uitgevoerd als we in de tussentijd kracht, verlangen en moed verliezen. Wat kunnen we bewust doen als de verleidingen te groot worden en er slechte klootzakken in de kudde verschijnen?

De “als – dan”-strategie is veelbelovend. In plaats van ons te verantwoorden, stellen we vanaf het begin een plan B schriftelijk op en corrigeren dit op een leesbare plaats thuis of op kantoor. Als de bank na het werk een bijna magnetisch effect op ons heeft, lezen we onze motiverende strategie hardop voor: ‘Als ik te moe ben om naar de sportschool te gaan, zet ik mijn favoriete liedje op vol volume en verlaat ik het huis om te sporten.’ Of: “Als ik eenmaal trek heb in chips en chocolade, kijk ik terug naar mijn oude foto’s van het lichaam van mijn dromen, stel me alle voordelen van fitness en mijn slanke lichaam voor, en drink een groot glas water.”

Nog een garantie voor succes en beschermer van goede bedoelingen: zoek rolmodellen en bondgenoten. Iedereen die een afspraak maakt om op zaterdagochtend de vorige middag te rennen, is verplicht woord te houden. En de zogenaamd banalere tip: ga meteen aan de slag. De motivatie van kortlopende projecten en ervaring heeft geleerd dat als we eenmaal in actie zijn, we toch niet stoppen.

Mentaal sterk zijn is in principe positief, omdat je je krachten in de goede richting moet sturen en goed voor jezelf moet gebruiken. Men bewondert mensen die een ijzeren wil hebben en elk doel lijken te bereiken. Tegelijkertijd lijken ze soms wat robotachtig, zo niet volledig onsympathiek. Zijn de grenzen van narcisme echt vloeiend of moet je ze volledig onafhankelijk van elkaar classificeren?

Ik kan dit niet beoordelen. Persoonlijk geloof ik in succes en balans ZONDER de illusie van zelfoptimalisatie – dit is mijn persoonlijke geloof in mijn coaching, workshops en lezingen.

“Groter, beter, sneller, meer” gedrag moet niet worden beoordeeld: discipline, verbeteringen, vereenvoudiging, tijdwinst en ambitieuze doelen zijn bewonderenswaardig en leiden ons tot activiteit. Kleine aanpassingen in het dagelijks leven zijn vaak genoeg om te genieten van meer balans en persoonlijk succes, weg van de illusie van zelfoptimalisatie. Zogenaamd alledaagse impulsen bevatten vaak het grootste potentieel voor meer welvaart. Ik denk niet dat we alles moeten bekijken…

Wat zijn jouw 5 absolute tips voor meer mentaal uithoudingsvermogen?

1. Plan regelmatig rustmomenten, pauzes en ‘dingen’ die me goed doen, me vreugde geven en me kracht geven.

2. Zorg goed voor mezelf: ik slaap voldoende, ik drink water en eet goed, ik sport, ik ga de frisse lucht in, ik leer nieuwe dingen, ik doorbreek mijn routines, ik sta alleen.

3. Schrijf bijvoorbeeld elke dag drie dingen op die ik goed heb gedaan – het hoeft geen meesterwerk op het werk of een gigantisch werk te zijn. Als we bijvoorbeeld trots ons eerste brood bakten, is dat een groot succes!

4. Omring mezelf met positieve mensen in plaats van de klaagzangen en offerlammeren mijn energie te laten verminderen.

5. Dankbaarheid voor het leven en dat we hier in vrede, vrijheid en velen van ons in “overvloed” mogen leven. Een luxe die maar aan een paar mensen op onze planeet wordt gegeven.

Interview: Tanja Seifert

Meer oefeningen voor spirituele opvoeding:

meditatie en yoga
Om mentaal stabiel te zijn, is veel immobiliteit vereist. Idealiter kun je dit leren door middel van meditatie en yoga. Je neemt bewust het hier en nu waar en ervaart verschillende ontspanningsoefeningen.

bewustzijnsoefeningen
Je kunt een alerte geest ook trainen met mindfulness-oefeningen die zich op een specifiek ding concentreren. Gebruik bijvoorbeeld al je zintuigen bij het eten of observeer precies hoe je voeten voelen of hoe je loopt als je loopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement