Mentale stress, angst en overwerk

Mentale stress, angst en overwerk

Door het groeiend aantal besmettingen werken momenteel veel mensen vanuit huis – een maatregel die het Federaal Kabinet heeft vastgelegd in de Arbo-verordening. Deze is al meerdere malen verlengd en is tijdelijk geldig tot 30 april. Het verplicht werkgevers om werknemers een thuiskantoor aan te bieden – op voorwaarde dat er geen dwingende zakelijke redenen zijn om het tegendeel te bewijzen. “Door de huidige verordening inzake gezondheid en veiligheid op het werk te verlengen, verbeteren we de veiligheid op het werk en leveren we een belangrijke bijdrage aan het verder terugdringen van het aantal infecties”, zei de federale minister van Arbeid Hubertus Heil op de website van de federale overheid.

Hoge prestatiestress en overuren op kantoor aan huis

Aan de ene kant is het thuiskantoor een goede manier om je werk zoals gewoonlijk te doen en jezelf en andere mensen te beschermen. Daarnaast zijn er geen reistijden meer voor forenzen en biedt het medewerkers een zekere flexibiliteit in hun dagelijkse werkzaamheden. Er zijn echter ook donkere kanten aan het thuiskantoor.

Voor het AI @ Work-onderzoek in opdracht van het cloudinfrastructuurplatform Oracle werden afgelopen zomer zo’n 12.000 mensen uit 11 landen gevraagd naar hun arbeidsstatus tijdens de coronaviruspandemie. Volgens de studie voelden zeven op de tien mensen het 2020 als het meest stressvolle jaar voor werk helemaal niet. Meer dan driekwart van de respondenten (78 procent) meldt dat hun geestelijk welzijn is verminderd – in Duitsland zegt tweederde (68 procent) van wel. Over het algemeen worden jongeren meer getroffen. Ongeveer 41 procent van de respondenten zei dat ze elke dag op het werk te maken hebben met stressvolle factoren, zoals stress voor prestaties of overmatige werkdruk. Ongeveer een derde zei dat ze meer in het thuiskantoor werken en meer overuren. Een op de vier (25 procent) heeft een burn-out door overwerk.

Thuiskantoor: de grenzen tussen werk en vrije tijd zijn vervaagd

Volgens een onderzoek van de Technische Universiteit Chemnitz (TU) in samenwerking met de Techniker Krankenkasse (TK), zegt ongeveer 60 procent van de respondenten dat de grenzen tussen werk en privacy vervagen bij thuiswerken. Ruim een ​​op de vier (27 procent) ervaart het als een last.

Thuiswerken: stress voor werkende moeders

Opleidingsdirecteur prof.dr. Bertolt Meyer van de Chemnitz University of Technology zei: “Als we over een langere periode kijken, is het duidelijk dat werkende vrouwen je voelt je uitgeput van de dubbele last op kantoor thuis met jonge kinderen”.

Tips voor succesvol thuiswerken

Dr. Sai-Lila Rees van het Institute for Occupational Health Consulting (IFBG): “Een van de belangrijkste voorwaarden bij het werken op afstand is een cultuur van vertrouwen. Werknemers willen ook thuis goed hun werk doen. “Vertrouwen van de werkgever geeft prikkels.” Om productief en hygiënisch vanuit huis te werken, heb je op de werkvloer de juiste technische en ergonomische apparatuur nodig. Daarnaast dragen communicatieve en sociale aspecten bij aan het succes van het thuiskantoor. Daarom moeten er regelmatig digitale groepsworkshops, zoom en co worden gedaan. Rees beveelt enkele samenwerkingen aan. “Zo heb je altijd een collega met wie je regelmatig van gedachten kunt wisselen.”

Voor veel medewerkers is het een uitdaging werk en vrije tijd scheiden. Blijf daarom in stabiele structuren en begin op de gebruikelijke tijd, neem pauzes en kom op tijd als u klaar bent met werken. Zelfs als de joggingbroek comfortabel zit, kleed je in het kantoor aan huis zoals je normaal zou doen voor je werk. Vanwege de pandemie van het coronavirus en de thuiskantooroplossing, is de Beweging wordt verwaarloosd en rugpijn is onvermijdelijk je moet uitgaan tijdens je lunchpauze of na het werk. Loop 30 tot 60 minuten per dag, jog in het park of ga fietsen. Sta regelmatig op tijdens het werk en strek uw rug om lage rugpijn aan te pakken.

dat hij professionele, psychologische hulp zoeken kan ondersteuning vinden op internet. Diverse zorgverzekeraars zoals Barmer, AOK of TK bieden zelfhulpprogramma’s aan als overbrugging of ondersteunende maatregel. Aanbieders zoals My7steps maken online psychologische behandeling op korte termijn mogelijk voor angst, depressie, angst of depressie.

Video: Tips voor thuiswerken

Leave a Reply

Your email address will not be published.