Na 6 maanden of eerder?

Na 6 maanden of eerder?

Boostervaccinatie: Na 6 maanden of eerder?

Aangezien de bescherming tegen het coronavirus in de maanden na volledige vaccinatie geleidelijk afneemt, zijn experts het erover eens dat een derde boosterdosis noodzakelijk is. Dus ik raad het aan Vaste Vaccinatiecommissie (STIKO) van Robert Koch Instituut (RKI)alle personen ouder dan 18 jaar de COVID-19-booster”. Medisch en verplegend personeel, ouderen en mensen met immunodeficiëntie of andere eerdere ziekten moeten bij voorkeur worden ondersteund. Het kan echter zijn dat alle anderen al proberen een afspraak te maken voor de booster.

Maar wanneer moet de booster worden gegeven? In feite pas na 6 maanden of zijn eerdere verlengingscursussen mogelijk en redelijk? Volgens STOK boostervaccinatie moet gewoonlijk 6 maanden na de laatste dosis van het initiële immunisatievaccin worden gegeven. EEN Verkorting van de vaccinatieperiode tot 5 maanden geval per geval kan worden bekeken of als er voldoende capaciteit is.” Als je al een afspraak hebt gemaakt voor het einde van je 6 maanden, is er niets te zeggen over het opnieuw laten vaccineren na 5 maanden. Zo ziet het eruit Sandra Cisek, hoofd van het Instituut voor Medische Virologie van het Universitair Ziekenhuis van Frankfurt. In de huidige aflevering Coronavirus-updates van NDR Info zegt de viroloog: “Ik zie daar geen probleem. Als u na 5 maanden of na 6 maanden wordt ingeënt, maakt het niet veel uit. Pas na 2 of 3 maanden rijst de vraag: maakt dit een verschil? En daar is simpelweg geen bewijs voor. Maar deze 5 maanden of 6 maanden, het maakt niet uit.”

Hoeveel vaccinbescherming is er na 6 maanden nog?

Omdat vaccins en het benodigde personeel beperkt zijn, hebben veel vaccinatiecentra en huisartsen nog steeds de beperking dat boostervaccinatie op zijn vroegst pas zes maanden na de basisvaccinatie mag worden gegeven – tenzij je risico loopt. Als gevolg hiervan maken veel mensen die hun souvenir willen ontvangen maar vier of vijf maanden geleden zijn ingeënt, zich grote zorgen of ze nog voldoende zijn gevaccineerd. In dit opzicht kunnen we u geruststellen: zelfs na zes maanden is er nog steeds een extreem hoog niveau van vaccinatiebescherming – in ieder geval bij jongere mensen onder de 60 jaar. Experts van aerzteblatt.de hebben de huidige onderzoeken en resultaten beoordeeld: volgens dit is de effectiviteit van vaccins twee maanden na de basisvaccinatie 96,2 procent. Tussen de vierde en zesde maand na volledige vaccinatie is vaccinatiebescherming minimaal gemiddeld is nog steeds 83,7 procent. Het is ook belangrijk dat dit alleen bescherming is tegen Covid-19-infectie. Volgens het RKI is de bescherming tegen ernstige kuren na een half jaar nog bijna even hoog als direct na een geslaagde basisvaccinatie: “Mensen met een gezond immuunsysteem blijven tot minimaal 6 maanden na afronding van de basisvaccinatie goed beschermd tegen ernstige COVID-19-ziekte”.

Welke vaccins worden gebruikt voor souvenirs?

Boostervaccins zijn momenteel exclusief verkrijgbaar met Biontech / Pfizer en Moderna mRNA-vaccins. In de regel wordt hetzelfde vaccin gebruikt als het basisvaccin, maar in de huidige situatie staat niets het gebruik van het andere vaccin in de weg. Volgens het Paul Ehrlich Institute (PEI) zijn de twee vaccins gelijkwaardig. Volgens de STIKO-aanbevelingen moeten jongere mensen tussen 18 en 29 jaar en zwangere vrouwen vanaf het tweede trimester echter een boost krijgen met het Biontech / Pfizer-vaccin.

Vaccinatie: Komen vaccinatiereacties en bijwerkingen voor?

Vaccinatiereacties binnen het aanvaardbare bereik zijn niet ongewoon of storend, zelfs na boostervaccinatie. Volgens de huidige gegevens treden mogelijke vaccinatiereacties en post-mRNA-boosterreacties op dezelfde manier en frequentie op als na initiële immunisatie. Daarom moet u uw immuunsysteem voor en na de boostervaccinatie op dezelfde manier beschermen als na de eerste twee vaccinaties.

Video: Moderna-booster na Astrazeneca / Biontech – zeggen experts

Leave a Reply

Your email address will not be published.