Nieuwe Corona-variant in Frankrijk: Hoe gevaarlijk is B.1.640.2?

Nieuwe Corona-variant in Frankrijk: Hoe gevaarlijk is B.1.640.2?

De besmettelijke variant van omicron houdt mensen in spanning wanneer een nieuwe variant de krantenkoppen haalt: in Frankrijk besmette een reiziger uit Kameroen twaalf mensen in Zuid-Frankrijk met een nieuwe variant van het B.1.640.2-virus.

Variant B.1.640.2: Meer mutaties dan de micron

Over de Centraal-Afrikaanse variant is niet veel bekend. In een voorgedrukte studie zeiden wetenschappers van de IHU Mediterranee Infection in Marseille dat ze 46 mutaties in de variant hadden geïdentificeerd. De ommicron-variant heeft 37 mutaties. Volgens de eerste bevindingen bevat de nieuwe variant van het B.1.640.2-virus de reeds bekende mutaties N501Y en E484K. De eerste is al geïdentificeerd in de alfa-variant en staat erom bekend sterker aan cellen te binden en zich daarom beter te kunnen verspreiden.

Hoe gevaarlijk is B.1.640.2?

Experts hebben nog niets specifieks kunnen zeggen over de nieuwe mutant. Tegenovergesteld aan RTL zei de huisarts en medisch journalist Dr. Christoph Specht dat men nog niet precies weet hoe hij B.1.640.2 moet beoordelen. “Hoe B.1.640.2 zich gedraagt ​​in relatie tot het infectieproces, de verspreiding en de vaccinaties is nog volstrekt onduidelijk”, legde hij uit aan de televisiezender. De arts gaat er echter vanuit dat de nieuwe variant bijna geen zin heeft en “snel zou kunnen verdwijnen”. Want mutaties zijn niet ongebruikelijk bij een circulerend virus – zoals de afgelopen maanden is gebleken. Naarmate het coronavirus zich blijft verspreiden, zal het vaker muteren. “Na Omicron zullen er nog meer mutaties plaatsvinden. “De Omicron – en mogelijk de nieuwe mutatie – zullen niet de laatste varianten zijn die ontdekt worden.” Specht.

Bronnen: rtl.de, bild.de, t-online.de

Leave a Reply

Your email address will not be published.