Oefeningen voor effectieve training

Oefeningen voor effectieve training

  Tabata-training: hoe het werkt!

  Voor een Tabata-workout moet u eerst ongeveer vijf minuten opwarmen, b.v. B. met touwtjespringen, jumping jacks of enkele herhalingen van de oefening waarin je op volle kracht in tabata wilt trainen.

  Na het opwarmen kunt u beginnen: Stel u bijv. B. de timer op je smartphone of een geschikte Tabata applicatie, zodat je geen tijd verliest. Na de eerste 20 seconden is er een pauze van 10 seconden. Daarna gaat het laden 20 seconden door. Na 4 minuten is de tabata afgelopen. Nu moet je een korte pauze nemen. Je kunt dan nog een tabata starten of verder afkoelen zodat je hart en bloedsomloop weer tot rust kunnen komen.

  Oefeningen geschikt voor tabata:

  Voor de buik Voor benen & billen Voor het bovenlichaam

  planken

  hurkzit opdrukken

  Ik zit

  uitvalt triceps zinkt
  Russische twist strekkende sprongen Ik zit
  Hef een been op Squatsprongen arm cirkels
  opa Het been wordt geheven bij het liggen Fiets liedjes
  klimmers hiellift zijwaartse liften

  Extra geschikt voor Tabata Burpees, hardloop- en sprintsessies, handhoudingen, jumping jacks en knieën naar de buik trekken. In principe is bijna elke oefening geschikt voor een tabata. Het enige dat belangrijk is, is dat je jezelf echt tot het uiterste van je prestaties drijft. Tabata-training is bijna een sport op zich geworden of het ondersteunt sporters die hun prestaties willen verbeteren. Hieronder ziet u een voorbeeld van een Tabata-workout. Kom met ons mee!

  Tabata voor beginners: hoe te beginnen

  Tabata zweterige oefeningen zijn gebaseerd op hoge intensiteit. Als beginner moet je eerst vertragen en op een meer beperkte manier trainen. Om gevoel voor je lichaam te krijgen en je atletische grenzen te bepalen, moet je eerst lichte oefeningen als squats of crunches durven doen. Doe minder herhalingen en let vooral in het begin op de juiste uitvoering van de individuele oefeningen. U kunt uw werklast geleidelijk verhogen en aanpassen aan uw fitnessniveau.

  Video: 4 minuten Tabata voor stevige voeten en stevige billen

Leave a Reply

Your email address will not be published.