Ontspan het slijm in de keel: deze huismiddeltjes helpen je

Ontspan het slijm in de keel: deze huismiddeltjes helpen je

Oorzaken van slijm in de keel

Slijm in de keel presenteert zich meestal met symptomen zoals keelpijn, hoesten of loopneus. Hoewel slijm vervelend is, hoesten veroorzaakt en soms het ademen bemoeilijkt, doet het toch een belangrijk werk: het hydrateert de slijmvliezen en verwijdert ziektekiemen, stof en vuil uit de lucht. Met eenvoudige huismiddeltjes kunt u snel van hard slijm afkomen en ook de symptomen van verkoudheid verlichten.

Maar slijm in de keel kan ook voorkomen zonder verkoudheid of infectie. Dan is het slijm een ​​allergie. Ingeademde allergenen zoals pollen, dierenhaar, schimmelsporen of huisstofmijten kunnen de slijmvliezen in uw keel en neus irriteren. Om deze allergenen weer te elimineren wordt er slijm gevormd. Andere symptomen die kunnen wijzen op een allergische reactie zijn tranende ogen, verstopte neus en jeuk.

Deze 6 huismiddeltjes reinigen het slijm in de keel

1. Drink veel

Drink veel vocht om het slijm vloeibaar te maken en de luchtwegen vrij te maken. Water en hete kruidenthee zijn daarom goed, omdat ze de slijmvliezen hydrateren en het bloed laten stromen, wat de genezing ondersteunt. U dient minimaal twee tot drie liter vocht te drinken zodat het slijm beter kan oplossen.

2. Gember

Gemberthee is het ultieme huismiddeltje tegen verkoudheid en keelpijn. De gember die erin zit zorgt niet alleen voor de warme smaak van de knol, maar heeft ook een antibacteriële werking. Gember voorziet je lichaam ook van mineralen, sporenelementen en vitamines, die vooral gunstig zijn als je verkouden bent.

3. schat

Honing is een beproefd huismiddeltje tegen verkoudheid. De alleskunner is ook uitstekend tegen slijm omdat hij methylglyoxal bevat, dat bekend staat om zijn antibacteriële werking. Bovendien verdunt honing de slijmafscheiding en verlicht de hoestpijn.

4. Appelciderazijn

Appelciderazijn werkt als een natuurlijk slijmoplossend middel tegen ziektekiemen in de keel en breekt ze af. Voeg een tot twee eetlepels toe aan een kopje lauw water en gorgel het mengsel. Vanuit gezondheidsoogpunt zijn er nog andere redenen om appelciderazijn te gebruiken. Het heeft onder andere een positief effect op de bloedsuikerspiegel of ondersteunt de vermindering van vet.

5. Uiensap

Ui bevat ingrediënten zoals essentiële oliën, flavonoïden en zwavelhoudende verbindingen die ziektekiemen doden, de luchtwegverstopping verlichten en hoesten verlichten. Zelfgemaakt uiensap helpt op een natuurlijke manier en is vooral geschikt voor kinderen en baby’s. Snijd de ui eenvoudig in blokjes, voeg drie eetlepels suiker toe, kook op laag vuur en laat het een paar uur in een afgesloten bak staan. Filter het drankje en neem het met de lepel.

6. Tijm

De kruidenplant verfijnt niet alleen allerlei soorten gerechten, maar staat ook bekend als geneeskrachtige plant tegen verkoudheid. Tijm heeft niet alleen ontstekingsremmende werking tegen verschillende pathogenen, maar ook slijmoplossend. Idealiter bereid je het kruid als thee en drink je het de hele dag door.

Slijm in de keel: wanneer naar de dokter?

Als de symptomen en dus het slijm enkele weken aanhouden of als het slijm bijzonder hard en stroperig is, moet u een arts raadplegen. Als er andere symptomen zijn, zoals oorpijn, koorts of keelpijn, zoek dan onmiddellijk medisch advies.

Video: koude mythen controleren – wat is waar en wat niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.