Advertisement

Oolong thee heeft deze 4 gezonde resultaten

4 gezondheidsvoordelen van Oolong-thee

Het kan de gezondheid van het hart bevorderen

Theeën zoals oolongthee kunnen gunstig zijn voor de gezondheid van hart en bloedvaten vanwege hun hoge gehalte aan antioxidante polyfenolen. Antioxidanten hebben het effect van het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. In een onderzoek onder 76.000 mensen in Japan ontdekten onderzoekers dat mensen die ongeveer een kwart liter oolongthee per dag dronken een 61 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Chinese onderzoekers hebben ontdekt dat het consumeren van slechts één tot twee kopjes oolongthee per dag het risico op een beroerte aanzienlijk vermindert.

Lees onmiddellijkn: Deze tips kunnen u helpen een hartaanval te voorkomen>>

Ondersteunt de hersenen

Niet alleen stimuleert cafeïne in oolongthee een tijdje de zenuwcellen in de hersenen, waardoor ons vermogen om te functioneren en te concentreren toeneemt, onderzoekers hebben ontdekt dat regelmatige consumptie van aminozuren uit thee in combinatie met cafeïne een beschermend effect kan hebben. . Oudere Chinezen die oolong en zwarte thee dronken, hadden bijvoorbeeld betere cognitieve functies en vaardigheden dan vergelijkingsgroepen. Regelmatige afgifte van boodschappers zoals dopamine is ook gunstig voor de algemene toestand van de hersenen. Dopamine, bijvoorbeeld, komt in het lichaam vrij uit cafeïne.

leer meer: Dit gebeurt als je elke dag koffie drinkt>>

Het kan kankerbestrijdende effecten hebben

Secundaire plantaardige stoffen zoals polyfenolen in oolongthee hebben een antioxiderende werking. Onderzoekers doen al langer onderzoek naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van polyfenolen. Er ontstaat nu een duidelijk beeld: de antioxidanten in planten in groene thee en zwarte thee hebben gezondheidsbevorderende effecten. Aangezien oolongthee in het bereik zit tussen groene en zwarte thee, kunnen dergelijke effecten ook hier worden overwogen. Onderzoekers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat de antioxidanten in thee kankerbestrijdende effecten kunnen hebben op het menselijk lichaam. Het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker zou worden verminderd door regelmatig thee te drinken.

Verzachtend en zacht voor de maag

Oolongthee is zuurarm en je kunt het als hoofddrank drinken als je te zuur bent. Aziatische thee heeft door het alkalische karakter een kalmerende werking op het maag-darmkanaal. Maagklachten en kwalen zoals buikpijn, volheid of spijsverteringsproblemen kunnen soms worden verlicht met oolong antioxidante thee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement