Advertisement

Oorzaken en effectieve behandelingen voor vermoeidheid

oorzaken van vermoeidheid

Er zijn veel factoren voor vermoeidheid, vooral: heel weinig slaap. Voel je je moe en moe? Een zeer korte of onrustige nacht of slaapstoornissen kunnen hiervan de oorzaak zijn. De getroffenen praten in dit geval ook over slapeloosheid. Vermoeidheid hoeft niet altijd meteen ‘s ochtends na het ontwaken te verschijnen, het kan ook overdag voorkomen. Door je moe te voelen, vertelt je lichaam je dit verlangen naar ontspanning. Als u niet aan deze behoefte kunt voldoen, neemt uw concentratievermogen af ​​en gaan uw oogleden letterlijk naar beneden.

Als u zich lichamelijk niet fit voelt, als u uw concentratie en prestatie verliest, begint vermoeidheid op uw dagelijks leven te wegen. In ieder geval kan vermoeidheid snel en gemakkelijk worden behandeld met voldoende slaap en activiteit.

Rijke, ongezonde maaltijden dragen bij aan de depressie, net als het weer. Maar gebrek aan eten, drinken, bewegen en zuurstof verhoogt ook de vermoeidheidsfase. Als u aan allergieën lijdt en bepaalde medicijnen moet gebruiken, zoals antihistaminica of antidepressiva voor depressie, is het niet ongebruikelijk dat vermoeidheid optreedt als bijwerking van het gebruik ervan. Psychische en mentale stress kunnen ook situaties van uitputting veroorzaken, zoals vermoeidheid. Als er naast vermoeidheid chronische symptomen zijn zoals zweten of koorts, kan de oorzaak een verkoudheid zijn.

Maar vermoeidheid kan ook in verband worden gebracht met slaapstoornissen. Ga in ieder geval naar de dokter en onderzoek jezelf, zodra vermoeidheid een te grote belasting wordt voor je dagelijkse leven. Zelfs als symptomen zoals duizeligheid, misselijkheid, kortademigheid, nachtelijk zweten en pijn optreden, dient u een diagnose te stellen van uw arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement