Op slot met kerst?  Drosten waarschuwt

Op slot met kerst? Drosten waarschuwt

Het aantal coronavirussen stijgt in het hele land. Met 50.196 positieve tests in 24 uur rapporteerde het Robert Koch Institute (RKI) een nieuw hoogtepunt vanaf het begin van de pandemie. De impact van de zeven dagen neemt toe tot 249,1. De deelstaten reageren op de verslechterende situatie. Het 2G-model is vanaf 8 november geldig in Saksen. Dit betekent dat alleen degenen die zijn hersteld en degenen die zijn ingeënt, naar restaurants, pubs of disco’s mogen gaan. Ook Berlijn scherpt de coronaregels aan. Vanaf maandag is er 2G in de hoofdstad.

Drosten: Shutdown-maatregelen niet uit te sluiten

Viroloog Christian Drosten sprak op de NDR-podcast De informatie over het coronavirus een “echte noodsituatie”. Nieuwe contactbeperkingen zijn volgens hem onvermijdelijk. “We moeten nu iets doen”, zei het hoofd virologie van de Charité in Berlijn. “Dus nu moeten we waarschijnlijk de activiteit van de infectie opnieuw controleren door middel van contactmaatregelen – niet mogelijk, maar zeker.” Er wordt een “zeer pijnlijke” Corona-winter verwacht met nieuwe, zeg maar: shutdown-maatregelen”.

Versla de pandemie van het coronavirus met vaccinaties

Als het aantal vaccinaties niet blijft stijgen, worden nog eens 100.000 doden door het coronavirus verwacht. “Dit is een ‘conservatieve beoordeling'”, waarschuwde Drosten. Volgens Drosten is het niet voldoende om de kroonaantallen voldoende te verminderen met de 3G-regel. Iedereen die niet is ingeënt en naar een evenement gaat of met een negatieve test gaat werken, kan daar besmet raken omdat ook gevaccineerde mensen het virus kunnen overdragen. Om de pandemie op de lange termijn te verslaan, “is een ideaal doelwit drie keer zoveel volledig gevaccineerde populaties.”

Bronnen: waz.de, fr.de

Leave a Reply

Your email address will not be published.