Quarantaine ondanks volledige vaccinatie: wie heeft er last van?

Quarantaine ondanks volledige vaccinatie: wie heeft er last van?

Volgens het Robert Koch Institute (RKI) is nu meer dan een derde van de mensen in Duitsland volledig ingeënt tegen het coronavirus. Twee weken na de tweede vaccinatie worden de vaccins als volledig gevaccineerd beschouwd – het Johnson en Johnson-vaccin wordt slechts één keer gegeven. Op de website van het RKI staat: “Personen die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 zijn vrijgesteld van quarantainemaatregelen na blootstelling aan een bevestigd SARS-CoV-2-geval.” Maar wat als een volledig gevaccineerde persoon in contact is gekomen met iemand waarvan bekend is dat hij besmet is met de Delta-variant? De variant van het coronavirus uit India wordt als besmettelijker beschouwd en beter bestand tegen goedgekeurde vaccins.

Quarantaine ondanks volledige vaccinatie: wie heeft er last van?

In sommige delen van Duitsland geldt de quarantaine-eis in dit geval niet voor volledig gevaccineerde mensen niet. Zo staat op de website van de stad Keulen: “Met de inwerkingtreding van de federale verordening geldt deze verplichting niet voor volledig gevaccineerde en zieke mensen, tenzij ze in contact zijn geweest met een persoon die besmet is met een variant van het virus.” Andere gemeenschappen doen hetzelfde. Een verslag van Opper-Beiers Volksblatt Volgens het rapport moeten ook volledig gevaccineerde mensen in het Rosenheim-gebied in quarantaine worden geplaatst, zelfs in het geval van een vermoeden van een geval. Hetzelfde geldt in München: de stadsgezondheidsdienst gaf de krant “Er zal een quarantaine van 14 dagen worden opgelegd aan de contacten van degenen die besmet zijn met de virusvariant van zorg – zelfs als ze zijn ingeënt of hersteld.”

Quarantaineplicht op reis

Ook na enkele reizen naar het buitenland moet ondanks volledige vaccinatie quarantaine worden uitgevoerd. Op de website van het federale ministerie van Volksgezondheid staat: “Vaccinatie- en herstelcertificaten kunnen een negatief examencertificaat vervangen en u vrijstellen van quarantaine bij binnenkomst. Dit geldt niet voor eerdere verblijven in een met virus besmet gebied.” In dit geval moet een quarantaine van 14 dagen in acht worden genomen.

Bij symptomen ondanks volledige vaccinatie in zelfisolatie

Ook als de quarantaine-eis niet geldt voor volledig gevaccineerde mensen geldt nog steeds: Iedereen die contact heeft gehad met een positief geteste persoon en symptomen vertoont, moet zo snel mogelijk in quarantaine. De deelstaat Noordrijn-Westfalen legt bijvoorbeeld uit op de pagina coronavirus.nrw: “Als een communicator symptomen heeft ondanks de vorige vaccinatie, moet hij onmiddellijk worden geïsoleerd en een vroeg onderzoek regelen.”

Ook interessant: je moet deze voedingsmiddelen zeker vermijden na de coronavirusvaccinatie >>

bronnen: rki.de, br.de

Video: Meer dan een derde is volledig ingeënt tegen coronavirus

Leave a Reply

Your email address will not be published.