Sinusitis: 4 huismiddeltjes voor sinusitis

Sinusitis: 4 huismiddeltjes voor sinusitis

Als we verkouden zijn, hebben we meestal last van een loopneus of verstopte neus. Maar ook die gerelateerd aan de neus en keel holtes van het schedelbeen kan worden beïnvloed door overmatige secretie of constipatie. Als de overeenkomstige virussen of bacteriën van de verkoudheid uit de neus onze sinussen binnendringen, kunnen ze daar acute ontstekingen veroorzaken. Dit type sinusitis geneest meestal binnen een paar weken vanzelf. Vanaf een periode van 3 maanden spreekt men van chronische sinusitis.

Sinusitis: oorzaken en symptomen

In de meeste gevallen is een vaginale infectie te wijten aan een virale verkoudheid of griep. Bacteriën zijn hier zelden verantwoordelijk voor. In beide gevallen veroorzaken de ziekteverwekkers ontstekingen in de neus, keel en sinussen, met zwelling van de slijmvliezen, verdikking van de afscheiding en geelgroene kleur tot gevolg. De volgende symptomen zijn typisch voor sinusitis:

  • verstopte neus,
  • ademhalingsmoeilijkheden,
  • verminderd reukvermogen,
  • gevoel van druk op het gezicht,
  • Hoofdpijn,
  • Koorts,
  • stroperige, groengele afscheiding in de nasopharynx.

4 tips en huismiddeltjes voor sinusitis

Omdat de meeste vaginale infecties worden veroorzaakt door verkoudheids- of griepvirussen, zijn antibiotica alleen effectief in zeldzame gevallen – als de oorzaak bacterieel is. In de regel moet u een sinusitis op de klassieke manier uitzitten en uw lichaam ondersteunen bij het bestrijden van de ziekteverwekker of infectie met de gebruikelijke maatregelen. Dit omvat een hoge vochtinname, gezond eten met fruit en groenten, gemakkelijke wandelingen in de frisse lucht, fysieke bescherming, voldoende slaap en het niet consumeren van stimulerende middelen zoals alcohol, sigaretten, snoep of fastfood. Daarnaast kunnen de volgende tips en huismiddeltjes helpen.

1. neussprays

Er moet onderscheid worden gemaakt tussen cortisone-bevattende middelen en zuivere decongestivum-neussprays. Gedurende decongestivum sprays of de druppels reinigen de neus voor een korte tijd en verminderen zo het ongemak, ze bestrijden de onderliggende ontsteking niet. Bovendien mogen decongestiva niet langer dan een week worden gebruikt, omdat dit het tegenovergestelde effect heeft en ervoor zorgt dat het neusslijmvlies weer opzwelt. Geschikt voor de etiologische behandeling van acute en chronische sinusitis neuscortisone spray, omdat ze actief ontstekingen bestrijden. Ze raken echter niet iedereen in gelijke mate.

2. Nasale irrigatie en inhalatie

Hoewel het effect van neussprays is bewezen, zijn de gegevens voor huismiddeltjes zoals neusspoelingen of inhalaties niet zo duidelijk. Een systematische review heeft echter rustgevende resultaten opgeleverd Neusspoelingen met zoutoplossing voor bovenste luchtweginfecties. De zoutoplossing kan ofwel kant-en-klaar in de apotheek worden gekocht of je kunt het zelf mengen met keukenzout (twee tot vijf theelepels zout op maximaal één liter water). Evenzo kan het inademen van waterdamp sommige mensen helpen. Er is echter onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor het huismiddeltje. Zelfs met de meeste kruidengeneesmiddelen of combinatiepillen die in apotheken worden aanbevolen, is er geen bewijs van werkzaamheid bij sinusitis of weinig overtuigend bewijs.

3. Bezoek een arts voor chronische sinusitis

Als de typische symptomen van een vaginale infectie enkele weken aanhouden en niet lijken te verminderen, moet u zeker een arts raadplegen die u vertrouwt om professionele behandeling te krijgen en chronische sinusitis te voorkomen. Naast cortisone-bevattende neussprays, omvatten moderne behandelingsopties monoklonale antilichamen (dupilumab) en procedures om contracties te verbreden of neuspoliepen te verwijderen.

Video: Verstopte neus – hoe u onmiddellijk weer kunt ademen

Leave a Reply

Your email address will not be published.