Sinusitis: deze huismiddeltjes helpen!

Sinusitis: deze huismiddeltjes helpen!

Acute ontsteking van de sinussen (sinusitis) wordt veroorzaakt door virussen of bacteriën die vanuit de neus in de sinussen komen en daar een ontsteking veroorzaken. Deze ontsteking kan erg pijnlijk zijn, dus het heeft snelle verlichting nodig.

De meeste vaginale infecties worden veroorzaakt door virussen, die gemakkelijk kunnen worden behandeld met huismiddeltjes. Slechts in enkele gevallen zijn de bacteriën verantwoordelijk voor de ontsteking, daarom wordt de ontsteking behandeld met antibiotica.

Symptomen van een sinus-infectie

 • Hoofdpijn met snikken, vooral bij bukken
 • drukpijn
 • kiespijn
 • pijn bij het eten
 • Koorts
 • Afscheiding en slijm in de nasopharynx
 • Verminderd reukvermogen

Huismiddeltjes voor neusinfecties

 1. Warme kompressen
  Warme en vochtige handdoeken op het gezicht verhogen de bloedstroom en helpen pijn te verlichten.
 2. Adem in met waterdamp
  Giet heet water in een pan en leg een handdoek over je hoofd terwijl je de stoom inademt. Het water mag echter niet te heet zijn. Je kunt het water ook verrijken met etherische oliën en een warme douche of bad nemen.
 3. veel drinken
  Veel vloeistoffen, zoals water of thee, zorgen ervoor dat slijm en afscheidingen gemakkelijker worden verdund en afgevoerd.
 4. neusspoelingen
  Neusspoelingen zijn verkrijgbaar bij de apotheek, natuurvoedingswinkel of apotheek, inclusief neusspoelzout. Meng de neusspoeling volgens de bijsluiter. De zoutoplossing wast vuil, ziekteverwekkers en slijm uit de neus, hydrateert de slijmvliezen en helpt bij genezing.
 5. Zoute neusspray
  De stroperige afscheiding ontspant en wordt uit de neus overgebracht. Aan de andere kant mag decongestivum neusspray niet langer dan een week worden gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.