Snel van hoest af met deze 5 tips

Snel van hoest af met deze 5 tips

Hoe ontwikkelt zich een hoest?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is hoesten geen ziekte op zich, maar eerder een afweermechanisme van het lichaam. Als er slijm of vreemde voorwerpen in de luchtwegen komen, kan de hoest ze weer naar buiten duwen. Er zijn twee verschillende soorten hoest. Onproductieve, droge hoest zonder slijm, die kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een droge keel door virale infectie, rook of stof en productieve hoest die slijm vormt, meestal veroorzaakt door een virale of bacteriële infectie.

Snel van hoest af met deze 5 tips

 1. Inademen
  Een effectief hulpmiddel bij hoest is inademing. Wanneer hete waterdamp via de neus en mond de luchtwegen binnendringt, hydrateert het deze en kan eventueel slijm worden losgemaakt. Inademing helpt zowel droge hoest als mensen met slijm. Een salie-infusie is vooral nuttig, omdat het antibacteriële, desinfecterende werking heeft en slijm ontspant.
 2. Bevochtig de lucht in de kamer
  Droge verwarmingslucht in het appartement kan ervoor zorgen dat de slijmvliezen uitdrogen en zo bijvoorbeeld hoesten veroorzaken. Maar het bevochtigen van de lucht in de kamer kan ook helpen bij genezing, omdat het een slijmoplossend effect heeft. Zet een bakje water op de kachel of hang er een vochtige doek aan.
 3. veel drinken
  Voldoende hydratatie is altijd belangrijk voor een gezond lichaam. Maar dit is nog belangrijker als u verkouden bent en hoest – de vloeistof hydrateert de luchtwegen en kan helpen bij het verwijderen van slijm. Warme dranken, zoals tijmthee, zijn beter. De essentiële oliën in tijm bevorderen vooral het slijm en hebben een ontspannend effect op de bronchiën. Koethee kan ook hoesten verlichten en een slijmoplossend effect hebben.
 4. uiensap
  Uiensap is ook een beproefd huismiddeltje tegen hoest. Uien smaken niet alleen goed in een breed scala aan gerechten, ze hebben ook een antibacteriële en desinfecterende werking. Zelfs als het uiensap niet per se goed smaakt, is het de moeite waard om het te overwinnen: regelmatige consumptie kalmeert de bronchiën en kan zo het verlangen naar hoesten verlichten.
 5. honing
  ook Honing staat niet alleen bekend om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn positieve effecten op de gezondheid. Studies hebben aangetoond dat honing vaak zelfs effectiever kan zijn dan antibiotica voor de symptomen van verkoudheid en hoest. Vloeibaar goud heeft een ontstekingsremmende werking, ontspant slijm en maakt hoesten minder pijnlijk.

Hoesten: wanneer naar de dokter?

Omdat een hoest bij verkoudheid bij uitstel ook kan leiden tot ziekten als bronchitis of longontsteking, moet het altijd serieus worden genomen. Genees dus altijd jezelf als je je down voelt en laat je lichaam rusten. Als u andere symptomen ervaart, zoals koorts, dient u een arts te raadplegen. Een hoest die niet overgaat, moet ook worden behandeld, anders kan een chronische hoest optreden.

Video: Terug naar de natuur – huismiddeltjes die echt helpen

Leave a Reply

Your email address will not be published.