Spieropbouw bij vrouwen: tips voor krachttraining

Spieropbouw bij vrouwen: tips voor krachttraining

“Strong is the new skinny” bestaat al heel lang. Om deze reden durven steeds meer vrouwen krachttraining te doen om een ​​strakke buik, gedefinieerde armen en een strakke billen te krijgen. Maar veel vrouwen zijn bang dat ze dankzij krachttraining hun vrouwelijke rondingen zullen verliezen en in plaats daarvan enorme hoeveelheden spieren zullen krijgen. Dankzij onze genetica hebben vrouwen minder testosteron dan mannen, wat de spiergroei beperkt. De testosteronspiegel van een vrouw is gemiddeld 10 tot 20 keer lager dan die van een man. Vrouwelijk oestrogeen beïnvloedt ook de spiergroei en bindt overtollig testosteron, waardoor het niet effectief is. Je hoeft dus niet bang te zijn om ineens vreselijk gespierd te worden.

De voordelen van krachttraining voor vrouwen

Krachttraining bouwt niet alleen spieren op en bouwt een strak lichaam op, maar heeft ook veel andere gezondheidsvoordelen:

  • Met krachttraining verbrand je vet: hoe hoger het percentage spieren, hoe lager het vetpercentage.
  • Regelmatige krachttraining voorkomt osteoporose en verbetert het lichaamsbewustzijn.
  • Gewichtstraining vermindert hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk.
  • Krachttraining is leuk en helpt stress te verminderen.

Dit is hoe vrouwen effectief spieren opbouwen

Het doel van krachttraining is om je spieren te vergroten en zo de individuele spiervezels stroperiger te maken. Om dit te bereiken, moet de spiergroei worden gestimuleerd door ervoor te zorgen dat de spieren hun normale prestatieniveau overschrijden. Dit betekent dat je veel energie moet steken in krachttraining en de grenzen van je prestaties moet bereiken. Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn effectief voor het opbouwen van spieren, vooral voor beginners. klassiek zoals Squatten, sit-ups de opdrukken dus het mag in geen enkele training ontbreken.

Als je nieuwe trainingsprikkels wilt instellen en jezelf meer wilt uitdagen, moet je gaan Kleine gewichten zoals dumbbells of tubes greep. Voel je weg langzaam en geleidelijk toenemen. Onthoud in de regel dit: uw spieren zouden na drie sets van tien tot vijftien herhalingen licht moeten gaan branden. Als er geen trekkracht is, durf je door te gaan naar het volgende gewichtsniveau.

Aarzel niet om je aan te kleden in de sportschool oefen materiaal zoals footpress, elektrische grill of roeimachine. Maar vraag voordat je begint een coach om uitleg over de uitrusting – zo voorkom je blessures door een verkeerde uitvoering en kun je het meeste uit je training halen.

Spieropbouw bij vrouwen: hoe vaak sport je?

Je moet elke spier ongeveer twee tot drie keer per week trainen. Om uw spieren voldoende te laten regenereren, moet u een pauze van 48 uur nemen. Om deze reden is het aan te raden om bijvoorbeeld twee keer per week een full body workout te doen die gericht is op alle spiergroepen. Als je vaker wilt trainen, moet je bepaalde gebieden zoals het boven- of onderlichaam specifiek versterken om overbelasting te voorkomen.

Video – Spieropbouw bij vrouwen: wat doet krachttraining?

Leave a Reply

Your email address will not be published.