Sporten met een gebitsbeschermer – hoe gevaarlijk is dat?

Sporten met een gebitsbeschermer – hoe gevaarlijk is dat?

Vanwege het coronavirus zijn mondkapjes verplicht in Duitsland in de detailhandel, kapperszaken en openbaar vervoer per bus en trein. Ook in sportscholen worden straks mondkapjes gedragen. Maar hoe handig is dit? En moeten jokers in de frisse lucht een beschermend masker dragen?

Het juiste masker voor de sportschool

In de sportschool gebruiken sporters bij voorkeur een masker van a Nylon-elastaan ​​mengsel bestaat uit. Deze mix van stoffen is vergelijkbaar met die van sportshirts of badkleding en heeft de bijzondere eigenschap van: snel drogen. Katoenen maskers of operatiemaskers evenals FFP-maskers worden zeer snel opgenomen en zijn daarom de ideale voedingsbodem voor virussen, bacteriën en ziektekiemen. In aanvulling zuurstofverzadiging neemt af op het lichaam bij het dragen van katoenen maskers tot vijf procent, bij FFP2-maskers zelfs tot zeven procent, omdat deze laatste onvoldoende zuurstof doorlaten. Dit kan gevaarlijk zijn!

Masker tijdens de training – u moet hier rekening mee houden:

Het is nu belangrijk voor sporters om tijdens de training naar hun lichaam te luisteren en te stoppen of te stoppen met trainen als de belasting te hoog is. Met een gebitsbeschermer neemt de weerstand toe, waardoor het nog moeilijker wordt om te ademen, dus b.v. B. Patiënten met astma en COPD mogen in de studio niet met een masker trainen. Als het lichaam heel weinig zuurstof krijgt via het masker, wordt dit uitgedrukt door a Zich zwak, duizelig en algemeen onwel voelen.

Voor onderwijsplanning Het is aan te raden om HIIT duurtraining met 20 procent te verminderen en krachttraining met maar liefst 30 procent. Een matige training is nu zinvol om de longen en het lichaam niet te overbelasten. Het is ook nuttig om uw hartslag te controleren. Bij continue belasting, b.v. B. bij het lopen van de crosstrainer mag de hartslag niet hoger zijn dan 190 minus de leeftijd.

Ook spannend: Meet de pols correct >>

Fysieke fitheid zoals bij hoogtetraining?

Wanneer u traint, heeft uw lichaam zuurstof nodig, die het lichaam binnenkomt door diepere en frequentere inademing. De spieren in de bronchiën en longen moeten harder werken. Bij zuurstofgebrek maken de nieren meer erytropoëtine aan. Als gevolg hiervan produceert het lichaam meer hemoglobine en rode bloedcellen, waarvan wordt gezegd dat ze de zuurstofopname verbeteren. Speciale trainingsmaskers, die worden gebruikt om de gebeurtenissen van training op grote hoogte na te bootsen, beloven het lichaam te wennen aan een lagere zuurstoftoevoer. Dit is echter niet bewezen. Bij een stoffen masker of een eenvoudig chirurgisch gezichtsmasker is geen positief effect te verwachten op het gebied van zuurstoftransport naar het lichaam.

Een masker heeft buiten geen zin

Sterker nog, voor joggers, fietsers en sporters is het voldoende als ze buiten voldoende afstand (minimaal 1,5 meter) houden van andere mensen. De kans op besmetting is dan extreem laag. Daarom heeft een masker geen zin voor sporters. Om ook het risico op infectie te minimaliseren, moeten parken waar veel mensen joggen, worden vermeden. Aan de ene kant is het vermoeiend om constant in de drukte op de slalom te rennen, aan de andere kant is de kans op besmetting groter.

Ook spannend: 7 fouten die je moet vermijden bij het dragen van een beschermend masker >>

Hoger risico op infectie in slipstream

Joggingbroek in slipstream nog een hardloopwedstrijd. En hier is voldoende afstand van het goede tien meter belangrijk omdat de virussen enige tijd in de lucht blijven voordat ze in de grond zinken. Voor wandelaargevolgd door andere mensen op slipstream, solliciteer voor ca. afstand van vijf meterVoor Fietsers 20 meter. EEN studie De universiteiten van Eindhoven (Nederland) en Leuven (België) hadden aangetoond dat atleten in de slipstream en op een afstand van slechts 1,5 meter een verhoogd risico hebben om spuitbussen, oftewel zeer dunne druppels, op hun gezicht te plakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.