Tips voor het gezwollen gezicht in de ochtend

Tips voor het gezwollen gezicht in de ochtend

10 oorzaken van een gezwollen gezicht

Je gaat vroeg naar bed om voldoende te slapen, drinkt ‘s avonds geen alcohol en ziet er ‘s ochtends nog steeds opgezwollen en verfrommeld uit. Je voelt je opgeblazen, slaperig en ongemakkelijk. Het is vaak moeilijk om uw ogen goed te openen. Er zijn vaak niet te onderscheiden oorzaken die vochtretentie en zwelling in het gezicht veroorzaken.

1. Te veel zout in voedsel

Als u te veel zout bij uw avondeten heeft, kan dit de reden zijn voor het gezwollen gezicht. Zout bindt water in het lichaam, waardoor het zich ophoopt tussen cellen en het zogenaamde oedeem veroorzaakt, oftewel het vasthouden van vocht in het weefsel. Mooi acht gram zout bindt een liter water op het lichaam. Ons Suggestie: In plaats van zout toe te voegen tijdens het koken, neem je de zoutvaatje mee naar de tafel en voeg je andere kruiden toe. Lees hier meer tips om te kruiden zonder zout.

2. Hij dronk te veel

In feite kan waterretentie het gevolg zijn van overmatig waterverbruik. Veel drinken is gezond, maar moet wel gespreid worden over de dag. Als je ‘s nachts veel drinkt, kan de vloeistof door de slaaphouding slechter worden vervoerd. Het hoopt zich op in verschillende delen van het lichaam, inclusief het gezicht. Dit is vooral merkbaar bij mensen die op hun buik slapen, omdat vochtreflux moeilijker is dan bij mensen die op hun rug of op hun zij slapen.

Ons advies: Drink overdag veel thee, b.v. B. Brandnetelthee van Biotiva of water om je vocht in balans te houden. Als u op uw buik slaapt, probeer dan zo te gaan liggen dat uw hoofd niet in een rechte lijn staat met uw lichaam, zodat het vocht ook uit de weefsels van uw gezicht kan wegvloeien. Een slaapkussen op de buik kan een recht hoofd tijdens het slapen voorkomen.

3. Gevoeligheid voor smaakversterkers

Dermatologen zijn het erover eens dat mensen die gevoelig zijn voor smaakversterkers zoals glutamaat of gistextract vaak last hebben van gezwollen gezichten. Ons advies: Liever vers en onbewerkt voedsel in plaats van kant-en-klaarmaaltijden.

4. Hormoonschommelingen

Voor veel vrouwen leidt de tijd voor en tijdens hun menstruatie tot vochtretentie op het gezicht, de borst, de benen en de kuiten. Dit komt omdat het niveau van progesteron in het bloed daalt wanneer de eicel niet wordt bevrucht. Deze daling activeert ook de periode ongeveer 14 dagen na de eisprong. Als bijwerking leiden lage progesteronspiegels en verhoogde oestrogeenspiegels tot waterretentie, een opgeblazen gevoel en een opgeblazen gevoel. Ons advies: Drink de hele dag door veel vocht en verminder zout in uw voedsel. Asperges, ananas, brandnetel en matethee hebben een drainerende werking en stimuleren de nieractiviteit. Oefening en sport helpen ook.

Ook spannend: deze voedingsmiddelen moet je vermijden met PMS >>

5. Heel weinig beweging

Heb je de hele dag zittend doorgebracht? Dit kan ook een oorzaak zijn van het vasthouden van water, omdat gebrek aan lichaamsbeweging betekent dat vocht zich ophoopt in het lichaam en moeilijker te verwijderen is. Ons Suggestie: Ga wandelen of sporten. Zweten is een goede oplossing om onder andere vochtophoping kwijt te raken. Als je overdag veel aan je bureau zit, zorg er dan voor dat je elk uur opstaat.

Zwelling door allergieën

Dierenhaar, pollen, stof, mijten, histamine- of lactose-intolerantie – er zijn veel factoren die allergieën veroorzaken. We nemen deze stoffen zeer goed op via de huid, mond en neus, waardoor allergische reacties, roodheid en zwelling optreden, vooral in het gezicht. Jeukende ogen en loopneus zonder misselijk te worden zijn een duidelijk teken van allergie.

Ons advies: Overleg met uw arts of en wat de allergie is. Allergische tabletten, neussprays, b.v. van Livocab, en oogdruppels, b.v. B. van Vividrin, symptomen verlichten. Probeer tot die tijd een koele doek of coldpack. Verander ook regelmatig uw beddengoed en was uw haar voordat u naar bed gaat om allergenen in bed te minimaliseren.

7. Een kussen dat erg zacht is

Wanneer uw lichaam zich in een horizontale slaappositie bevindt, heeft het lymfestelsel van het lichaam moeite om vocht te verwijderen. Gevolg: Accumuleert op het gezicht. Ons advies: Ga liggen met uw hoofd iets omhoog voor een betere vochtcirculatie. Ergonomische kussens worden hier voorgesteld, b.v. B. van de Kracht van de Natuur, die onder andere ook nekpijn en stijfheid vermindert.

8. Te veel koolhydraten geconsumeerd

Het consumeren van te veel koolhydraten kan ook leiden tot het vasthouden van water en een gezwollen gezicht. De lever slaat tot 150 gram koolhydraten op, terwijl spiercellen ze opslaan in de vorm van glycogeen. Dit kan oplopen tot 600 gr. Eén gram glycogeen bindt echter ongeveer 2,7 tot 3 gram water aan het lichaam, wat kan leiden tot waterretentie. Zeker als je ‘s avonds veel koolhydraten en zout eet en veel drinkt, is een gezwollen gezicht in de ochtend zeer waarschijnlijk.

9. Dieet met weinig kalium

Kaliummineraal is onder andere verantwoordelijk voor het reguleren van de waterhuishouding in het lichaam. Consumptie van te veel natrium en onvoldoende kalium kan leiden tot vochtretentie en een gezwollen gezicht. Zorg er dus voor dat je het elke dag doet Consumeer 2000 tot 2500 mg kalium. Voedingsmiddelen zoals:

 • gedroogde vruchten, b.v. B. door KoRo
 • bananen
 • frambozen
 • Kiwi
 • koolsoorten
 • paprika
 • tomaten
 • pompoen

10. Lactose-intolerantie

Zwelling van uw gezicht kan ook duiden op lactose-intolerantie of op overmatige consumptie van zuivelproducten. Het enzym dat verantwoordelijk is voor het verwerken van lactose wordt minder geproduceerd met de leeftijd. Kin-imperfecties, donkere kringen onder de ogen en gezwollen oogleden zijn het gevolg. Ons advies: Probeer zuivelproducten een tijdje te vermijden of verminder in ieder geval uw consumptie. Als uw huid na een paar weken is verbeterd en er minder gezwollen uitziet, kunt u op de lange termijn idealiter met mate genieten van kaas en co.

12 SOS-tips tegen het gezwollen gezicht

 • Drinkwater: Drink na het opstaan ​​voldoende vocht om de vochtophoping uit het lichaam en weefsel te verwijderen. Het is het beste om een ​​glas water te drinken, dat ook helpt bij het stimuleren van de stofwisseling en de spijsvertering.
 • koud: Leg twee theelepels 10 minuten in de vriezer en leg de lepels dan onder je ogen.
 • Theezak: Als je ‘s ochtends regelmatig moeite hebt om water vast te houden, kun je ‘s avonds twee theezakjes (groene of zwarte thee) koken en een nacht in de koelkast bewaren. Plaats een paar minuten koele theezakjes over uw ogen, dit zal de wallen op het gezicht comfortabel verlichten. Als je ‘s ochtends snel moet zijn, helpt deze beproefde truc: was je gezicht met ijswater.
 • plakjes komkommer: Komkommerschijfjes bieden een extra portie frisheid en vocht. Breng het gedurende 10-15 minuten aan op het gebied rond de ogen om zwelling en donkere kringen te verlichten.
 • cafeïne: Een cafeïnehoudend gezichtsmasker verstevigt de huid en bevordert de bloedcirculatie. Een lichte gel met hyaluronzuur, b.v. B. van Satin Naturel, heeft een verfrissende en versterkende werking.
 • massage: Een massage, b.v. B. met de massageborstel van Foreo, bevordert de bloedcirculatie, die de lymfatische congestie ontspant en de ophoping van vocht elimineert.
 • jade rol: Zelfs een jadebroodje dat in de koelkast wordt bewaard, kan wonderen doen! Een gezichtsmassage met de roller stimuleert de bloedsomloop en heeft een verfrissend effect.
 • Gezichtsyoga: Deze leuke anti-verouderingstip belooft ook een blijvend stevigere huid met een betere doorbloeding en minder zwelling.
 • concealer: Lelijke zwellingen kunnen gemakkelijk worden verborgen met een concealer. Gebruik niet te veel product om de meest natuurlijke afwerking te bereiken. Voor extra versheid kun je het vooraf in de koelkast zetten.
 • Kwark wikkel: Niet alleen voor zonnebrand – Quark is ook een populaire behandeling voor een gezwollen gezicht. Spreid de kwark royaal uit op een schone doek, vouw hem op en leg hem op je gezicht. Quark wrap heeft niet alleen een verfrissend en decongestivum effect, maar is ook ontstekingsremmend en pijnstillend.
 • Beweging: Lichaamsbeweging in de frisse lucht helpt de lymfestroom te stimuleren. Stap dus op weg naar het werk eerder uit bij een halte of juist op de fiets.
 • Antihistaminica: Als uw zwelling wordt veroorzaakt door een allergie (stof, dierenhaar of pollen), kunt u antihistaminica gebruiken om de allergische reactie te verlichten.

Geweldige hulp voor een stralende mooie huid

Leave a Reply

Your email address will not be published.