Trainingspauze – u moet deze dingen in gedachten houden wanneer u terugkeert

Trainingspauze – u moet deze dingen in gedachten houden wanneer u terugkeert

Eindelijk terug naar de sportschool na weken van gedwongen pauze! Je hebt vast lang naar dit moment uitgekeken. Maar na zo’n lange pauze zijn er enkele gevaren: de eerste eenheden zijn erg moeilijk, het lichaam geeft het op en de frustratie verspreidt zich. Om te voorkomen dat dit jou overkomt, hebben we enkele tips voor je die het voor jou makkelijker maken om weer te gaan sporten.

Houd hier rekening mee na een trainingspauze

1. Begin bij 100 procent

Zelfs als je voor de verplichte pauze bijzonder fit was, is dit het moment om te ontspannen. Als je er weer naar terugkeert, moet de training een beetje langzamer gaan, zodat het lichaam er weer aan kan wennen. Een combinatie van ontspannen krachttraining en uithoudingsvermogen gecombineerd met flexibiliteitstraining is ideaal. Na een paar dagen kun je langzaam beter worden en na een paar weken keer je volledig terug naar je sportroutine. Zo voorkom je blessures en wordt je lichaam niet overbelast.

2. Beperk ambitie

Op dit moment wordt u waarschijnlijk geleid door een onoverwinnelijke ambitie. In principe is dit een positieve eigenschap – maar in de sport leidt het vaak tot overbelasting en dus tot hernieuwde pauzes. Stel dus eerst nieuwe doelen en prioriteiten. Ook als je in het verleden geen rustdagen hebt gehad, is dit nu precies wat goed voor je is.

Ook interessant: dit gebeurt met het lichaam als je niets eet na het sporten >>

3. Vermijd onnodige frustratie

Heel belangrijk: Wees niet teleurgesteld als de eerste trainingen niet gaan zoals gepland en het wat langer duurt om terug in je oude vorm te komen. Het is beter om iets positiefs uit de situatie te halen en te kijken hoe je lichaam dankbaar de langste regeneratietijd accepteert. Succes komt met geduld!

4. Dramatische verandering in dieet

Als het gaat om uw dieet, overdrijf het dan niet opnieuw – of je nu wilt aankomen of vet wilt verliezen. Geef je lichaam ook hier de tijd die het nodig heeft!

5. Onderwijs alleen de situatie

Een fout die veel mensen graag maken – concentreer je tegelijkertijd op het trainen van je voorbereiding en kracht. Kracht degradeert veel sneller dan uithoudingsvermogen. Daarom is krachttraining essentieel, zeker als je weer aan het werk gaat. Zo voorkom je blessures.

Ook interessant: Overtraining – herkenning, behandeling en preventie van symptomen >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.