Vermijd deze 10 voedingsmiddelen

Vermijd deze 10 voedingsmiddelen

Het is een van de ziekten die het gemakkelijkst voorkomen kan worden door een gezonde levensstijl, maar het kan ook net zo gemakkelijk veroorzaakt worden door een ongezonde voeding: atherosclerose – ook wel aderverkalking genoemd. Het is echter niet calcium dat zich ophoopt in de wanden van bloedvaten, maar LDL-cholesterol, dat de bloedvaten geleidelijk vernauwt. Decennialang zijn de toevoerleidingen van ons lichaam en hart gecomprimeerd, wat uiteindelijk leidt tot een gebrek aan toevoer. Als de kransslagaders sluiten, sterft de hartspier af door een gebrek aan voedingsstoffen en zuurstof. Het resultaat: een hartaanval. Kijk welke voedingsmiddelen uw bloedvaten door de jaren heen langzaam verstoppen.

Verharding van de slagaders: 10 voedingsmiddelen blokkeren de bloedcirculatie

Dagelijks stromen vele duizenden liters bloed door onze bloedvaten om onze organen en spieren te bevoorraden. Met een gezonde levensstijl kunnen we ze flexibel houden – een ongezonde levensstijl maakt ze overbelast en strakker. Wanneer ze in overmatige hoeveelheden worden geconsumeerd, dragen deze voedingsmiddelen bij aan de samentrekking van bloedvaten:

1. Worst

Hoewel vers vlees van hoge kwaliteit met mate redelijk veilig is, zou het vanwege het verzadigde dierlijke vet niet op je dagelijkse menu moeten staan. Zwaar bewerkte worsten moeten zo min mogelijk worden geconsumeerd, omdat ze niet alleen tonnen zout en conserveermiddelen bevatten, maar ook zeer veel verzadigd vet. Dit leidt tot een verhoging van het niveau van uw LDL-cholesterol – het slechte cholesterol dat zich ophoopt in de wanden van uw bloedvaten. Daarom waarschuwen ze Duitse Vereniging voor de preventie en revalidatie van hart- en vaatziekten (DGPR) tegen overmatige inname van vleeswaren, rood vlees en vetrijke zuivelproducten. Het zou ideaal zijn Maximaal twee keer per week vlees om te eten en worstjes helemaal te vermijden.

2. Witte bloem

Heb je ooit gehoord van de term “lege calorieën”? Dit zijn voedingsmiddelen die weinig voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines bevatten, maar veel calorieën. Witte bloem is de belichaming van lege calorieën, omdat veel van de micronutriënten en vezels tijdens de bereiding uit het graan worden verwijderd om de verwerking ervan te vergemakkelijken. Alle calorieën blijven echter behouden en glycemische belasting neemt toe. Dit is problematisch omdat producten gemaakt van witte bloem een ​​negatief effect hebben op bloedsuikerspiegels beïnvloeden. Terwijl volkorenproducten het langzamer en gelijkmatiger laten zwellen, wordt het besproeid met wit brood en pasta. Een te hoge bloedsuikerspiegel bevordert de vorming ontsteking. Deze kunnen op hun beurt de wanden van bloedvaten beschadigen en ze vatbaarder maken voor scheuren. Daarom verhoogt onbehandelde of slecht gecontroleerde diabetes ook het risico op atherosclerose.

3. Snoepjes

Voedingsmiddelen met veel suiker hebben een vergelijkbaar negatief effect op je bloedvaten als die gemaakt van bewerkte witte bloem. Bovendien verhogen snoep, gebak en dergelijke het risico op overgewicht – een sleutelfactor in de ontwikkeling van atherosclerose. Overtollige suiker wordt in de lever omgezet in vet en door de bloedbaan getransporteerd, omringd door LDL-cholesterol. Het resultaat: verhoogd risico op hypertensie, hypercholesterolemie, obesitas en diabetes type 2 – alle oorzaken van atherosclerose. Met een uitgebalanceerd dieet, waarin zoetigheden een plezierige uitzondering en komen niet vaak voor, kunt u effectief omgaan met al deze risicofactoren en uw bloedvaten gezond houden.

4. Kant-en-klaarmaaltijden

Na een vermoeiende en stressvolle dag op het werk, is het ontzettend handig om gewoon een ijspizza in de oven te gooien, een kant-en-klare lasagne op te warmen of gewoon water toe te voegen aan de ramennoedels. Overdrijf het echter zo vaak mogelijk en neem de 15 minuten om een ​​grote salade of een kleurrijke groentepan te maken. Omdat bewerkte voedingsmiddelen in de meeste gevallen bijna alles bevatten wat slecht is voor uw bloedvaten: Omwille van de kosten en het gebruiksgemak bevatten kant-en-klaarmaaltijden meestal witte bloem in plaats van volkorenmeel, geraffineerde zonnebloemolie in plaats van extra vergine olijfolie en een flinke portie er bovenop suiker en zout voor smaak. Diepvriespizza & Co. bevat ook vaak schadelijke stoffen transvetzuren. Al deze ingrediënten zijn ontstekingsremmend en zout verhoogt het bloedvolume, wat op zijn beurt bij veel mensen de bloeddruk verhoogt. Daarom zijn de 15 tot 30 minuten die nodig zijn om zelf een fris, kleurrijk gerecht te bereiden de moeite waard – ook al kost het in het begin veel wilskracht om er overheen te komen.

Dr. Schubert-Olesen: Een ongezond voedingspatroon veroorzaakt deze ziekten

we hebben Dr. Oliver Schubert-Olesen, Specialist in pathologie en diabetes, interview over “voeding als medicijn”. De dokter is het hoofd van het Hamburg Diabetes Center en stelde ons vragen als “welke ziekten worden veroorzaakt door een ongezond voedingspatroon?” de “Kan voedsel bepaalde medicijnen vervangen?” hij antwoorde. Je vindt zijn antwoorden in de volgende video van ons Instagram-kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.