Verplichte tests voor terugkerende reizigers: dat moet u weten!

Verplichte tests voor terugkerende reizigers: dat moet u weten!

Van 1 augustus de nieuwe bepaling treedt in werking dat: Alle reizigers van 12 jaar en ouder hebben een negatieve coronavirustest, bewijs van herstel of bewijs van volledige vaccinatie je moet hebben. In het vakantieland tussen a Hoogrisicogebied (= gebieden met bijzonder hoge incidentie, incidentie van zeven dagen boven 100) en virusvariantgebied discreet. De keuringsplicht geldt niet alleen voor vliegreizen, maar ook voor reizen per trein, bus of auto.

Verplichte test voor terugkerende reizigers: Dat moeten degenen die zijn ingeënt, weten!

Iedereen die volledig is ingeënt, heeft effectieve vaccinatiebescherming, maar moet afkomstig zijn uit een zorggebied voor virusvarianten een negatief testresultaat geven. Bewijs voor vaccinatie of herstel is niet meer voldoende.

Dit is hoe invoerbedieningen werken

Het bewijs van een negatief resultaat moet worden ingediend bij het vakantieland en voor de start worden getoond. Controles op eigen vervoer dienen ter plaatse gecontroleerd te worden. Er mogen geen grenscontroles zijn. Voordat u op reis gaat, moet u een aanvraag voor digitale toegang invullen.

Quarantaineregels

  • Wie als niet gevaccineerd of niet hersteld van een hoog risico gebied Retourzendingen moeten tien dagen in quarantaine, die op zijn vroegst vanaf de vijfde dag kunnen worden beëindigd bij een negatieve coronavirustest. Voor kinderen onder de twaalf jaar moet de quarantaine eindigen op de vijfde dag na binnenkomst.
  • Bij terugkeer uit met virus besmette gebieden wordt nog steeds 14 dagen thuisquarantaine voorzien.

Uitzondering voor reizigers en korte reizen

Voor reizigers en korte reizen gelden speciale regels. De keuringsplicht geldt alleen als u uit een gevarenzone komt.

Terugkerende reizigers leiden het infectieproces

Tot nu toe was de test verplicht voor vliegtuigpassagiers en reizigers uit risicogebieden die niet volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus of die hersteld zijn van de ziekte Covid-19. Volgens het Robert Koch Institute (RKI) zijn degenen die terugkeren van een reis een sleutelfactor in de evolutie van het infectieproces.

Vergeleken bij alledaagse problemen De Beierse premier Marcus Söder zei: “Onze federale regering heeft ons nu verzekerd dat ze tegen 1 augustus haar uiterste best zal doen om één enkele testvereiste in te voeren, niet alleen voor luchtreizigers.” Duitsland heeft in een vroeg stadium duidelijke lijnen nodig om de herfstpandemie aan te pakken. “We kunnen niet zomaar struikelen in de herfst. “Het zal niet genoeg zijn om te hopen dat de kroonbeker ons voor de federale verkiezingen zal passeren en dat we niets hoeven te beslissen”, zei Sonder. Wel is er kritiek op de nieuwe toetsplicht. De kranten van de mediagroep Funke verwezen naar federaal minister van Justitie Christine Lambrecht, die deze schattingen als onevenredig bestempelde.

Video: Verplichte test voor reizigers die terugkeren vanaf zondag

Leave a Reply

Your email address will not be published.