Vleesetende bacteriën – wat maakt ziekteverwekkers gevaarlijk

Vleesetende bacteriën – wat maakt ziekteverwekkers gevaarlijk

Sarcofagische ziekte: necrotische neurose

Een van de bacteriën die vlees eten is: necrotische neurose Daarnaast een zeldzame infectie van het onderhuidse weefsel en de fascia. De ziekte wordt veroorzaakt door een verscheidenheid aan bacteriën, waaronder groep A-streptokokken, Vibrio vulnificus, stafylokokken, coliformen, clostridia, Klebsiella en Aeromonas hydrophila. De meest voorkomende oorzaak is een streptokokken. Bacteriën infecteren de fascia die de spieren, zenuwen, vet en bloedvaten van het lichaam omringt. Dit beschadigt ook dit weefsel. Sommige bacteriën produceren ook toxines die het weefsel verder beschadigen en de dood veroorzaken. Necrotische neurose kan snel levensbedreigend worden en, indien onbehandeld, tot de dood leiden.

Waar zijn de bacteriën?

Bacteriën, zoals Vibrio vulnificus, komen voor in estuaria, brakke poelen en kustgebieden en kunnen zelfs het lichaam binnendringen door oesters te eten. Groep A-streptokokken komen voor op de menselijke huid en in de keel, waar ze meestal geen schade aanrichten.

Hoe raak je besmet?

De meest voorkomende manier waarop ze het lichaam binnendringen, is door kleine huidverwondingen zoals snijwonden, piercings of krassen. Er zijn echter gevallen geweest waarin mensen zijn besmet door het eten van oesters.

Necrotische neurose: Symptomen van sarcofaag

Tekenen van necrotische neurose verschijnen meestal zeer snel, binnen een paar uur, meestal na een snee. Daarna verschijnen de volgende ziekten:

  • Ernstige pijn in de getroffen gebieden met zwelling
  • In het brandpunt van de infectie wordt de huid blauwrood, later blauwgrijs.
  • De huid raakt oververhit en is bedekt met blaren gevuld met licht tot donkerrode vloeistof.
  • Koorts
  • rillingen
  • Misselijkheid en braken
  • Ontwikkeling van shock, gemanifesteerd door verminderd bewustzijn, verwardheid, concentratieproblemen, koud zweet en duizeligheid.

Behandeling van sarcofaag

Het doel is om de bacteriën zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen en de ziekte te stoppen. Besmettelijke ziekten worden behandeld met antibiotica en chirurgie om zuurstof te leveren, aangezien de bacteriën zich vermenigvuldigen en verspreiden in een anaërobe omgeving, dat wil zeggen zonder zuurstof. Bij blootstelling aan zuurstof gaan ze dood. Om wonden sneller te genezen, wordt het beschadigde weefsel operatief verwijderd. In sommige gevallen is amputatie nodig om te voorkomen dat het zich door het lichaam verspreidt. Aangezien het verloop van necrotische neurose snel levensbedreigend kan worden, moet de behandeling van de ziekte zo snel mogelijk beginnen.

Video: Bacteriën die vlees eten verspreiden zich: Buruli-zweer groeit

Leave a Reply

Your email address will not be published.