Volgens een onderzoek is huishoudelijk werk gezond

Volgens een onderzoek is huishoudelijk werk gezond

Schoonmaken: Volgens een onderzoek is huishoudelijk werk hygiënisch

In een recent gepubliceerd onderzoek onderzochten onderzoekers uit Singapore bijna 500 deelnemers om te zien of er een verband was tussen de duur van wekelijkse huishoudelijke taken en gezondheidsfactoren zoals fitheid en cognitieve vaardigheden. Om daar achter te komen, voerden wetenschappers gestandaardiseerde tests werd uitgevoerd, die onder meer de geheugenprestaties, aandachtsspanne en loopsnelheid van de proefpersonen registreerde: binnen. Vragenlijsten werden gebruikt om de wekelijkse tijd van de deelnemers te bepalen licht huiswerk Afwassen, afstoffen, wassen, trimmen – en zwaar huishoudelijk werk – ramen lappen, stofzuigen, vloeren dweilen, beddengoed verschonen – besteed.

De resultaten waren verbluffend: van de 65-plussers scoorden degenen die veel huishoudelijk werk deden goed op de meeste tests. aanzienlijk beter van degenen die bijna geen huishoudelijk werk deden. vooral de geheugenprestaties en duur van aandacht en het vermogen om snel op te staan ​​uit een stoel was significant beter in het actieve team. Het maakte niet uit of de personen lichte of zware huishoudelijke taken deden. Om echter een oorzakelijk verband echt te bewijzen, is in de toekomst meer onderzoek nodig. De huidige resultaten zullen het saaie huishouden in de toekomst echter een beetje gemakkelijker maken.

Afvallen: hoeveel calorieën je verbrandt met huishoudelijk werk?

Naast het verbeteren van cognitieve en motorische vaardigheden, kan vooral inspannend huishoudelijk werk ook helpen bij het afvallen. Dit zal in de toekomst een extra stimulans geven om schoon te maken en af ​​te stoffen. Je verbrandt bijvoorbeeld ongeveer 100 calorieën met 30 minuten stofzuigen, glazenwassen, linnenwissel of vloer dweilen. Tuinieren heeft echter de grootste impact – je kunt in totaal 360 calorieën per uur verbranden door planten te wieden of te verplanten.

Stimulansen: Afvallen door schoon te maken – zoveel calorieën die je verbrandt met huishoudelijk werk >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.