Wanneer is het tijd voor asperges?  Aspergeseizoen 2022

Wanneer is het tijd voor asperges? Aspergeseizoen 2022

Aspergeseizoen 2022: Wanneer is het tijd voor asperges in Duitsland?

Gelukkig hoef je niet meer zonder verse Duitse asperges. In dit land, de meeste asperges van half april tot 24 juni, de zogenaamde dag van St. John of “Nieuwjaar van de Asperges”. Traditioneel eindigt het aspergeseizoen op deze dag, zodat de planten voldoende tijd hebben om te herstellen voor het volgende seizoen. Theoretisch zouden boeren na Sint-Jan nog asperges kunnen oogsten. Volgend jaar zou de opbrengst echter lager zijn, aangezien asperges in ieder geval 100 dagen voor de eerste nachtvorst moet herstellen en een aantal nieuwe scheuten vormen voor volgend jaar.

De exacte oogsttijd is direct afhankelijk van de lokale weersomstandigheden Weg. Bij slecht weer kan het begin van de aspergeoogst worden uitgesteld omdat er hogere temperaturen nodig zijn. Met roterende zwart-wit transparantie staafgroei kan naar behoefte worden versneld of vertraagd. De buitenkant bedekken met zwart blad leidt tot warmere gronden en dus snellere rijping. De oogst kan dan al eind maart of begin april plaatsvinden.

Interessant: Groene asperges kunnen iets eerder worden geoogst dan witte asperges.

Heerlijke low carb recepten met asperges met groene en witte asperges vind je hier >>

Officiële start van het aspergeseizoen

In Beieren Door het goede weer in maart kon het aspergeseizoen al beginnen 28 maart openen. Minister-president Söder kondigde de start van het Beierse aspergeseizoen aan tijdens een officiële afspraak op de Viktualienmarkt in München voor regionale asperges uit het teeltgebied Schrobenhausen.

In Sleeswijk-Holstein het aspergeseizoen is officieel begonnen 5 april. Op een officiële ontvangstdatum in Walksfelde maakte de Landbouwkamer de start van het seizoen in de Noord-Duitse deelstaat bekend. De reden voor de vroege start begin april was het zonnige en relatief warme weer van maart.

Video: Asperges oogsten in de sneeuw in het Schrobenhausener Land

Leave a Reply

Your email address will not be published.