Zet een sportschool op – je moet er op letten

Zet een sportschool op – je moet er op letten

Het hebben van een eigen sportschool heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is het gemak, want in plaats van naar de sportschool te moeten, zitten de fitnessliefhebbers thuis. Ook op een drukke dag kan een training snel worden ingevoerd: het maakt niet uit of het 22:00 uur is. – de kamer is altijd beschikbaar. Trainen voor het werk? Geen probleem, want thuis douchen is sowieso het lekkerst. Bij het inrichten van de kamer moeten fitnessliefhebbers voorzichtig zijn en nadenken over wat ze echt willen.

Stem de benodigde ruimte af op de beschikbare ruimte

Slechts een paar fitnessliefhebbers hebben de mogelijkheid om van hun eigen loft een sportschool te maken. Voor de meesten van hen is de mogelijkheid tot onderwijs ofwel in een kelderruimte – of in de ongebruikte kinderkamer. De beschikbare ruimte is dus beperkt. Het creëren van een gelijkwaardige sportschool op 15-20 vierkante meter is praktisch onmogelijk. Vooral omdat er rekening gehouden moet worden met de volgende factoren:

 • bewegingsvrijheid – niets is meer ontmoedigend dan apparatuur opzij te moeten zetten voor simpele dingen zoals push-ups. Of als sporters moeite hebben met bewegen.
 • verwondingsgevaar – als alles druk is, neemt de kans op blessures toe. Ook hieraan moet bijzondere aandacht worden besteed.

Daarom moeten fitnessapparatuur aan ruimtevereisten voldoen. Het is goed om van tevoren een schets te maken. Dit werkt overigens deels online, want er zijn speciale programma’s die helpen bij het inrichten van de kamers. Als iets niet past, moeten alternatieven worden gezocht.

Apparatuur voor duurtraining is niet nodig

Meestal gaat er veel ruimte verloren door apparaten voor duurtraining: fietsen, loopbanden, maar ook steppers. Dit zijn apparaten die veel ruimte innemen, iets wat in kleine sportscholen niet voorhanden is. Als je niet zonder wilt, kun je een van de apparaten ergens anders neerzetten. Een stepper is ideaal op een goed overdekt en droog balkon en een fiets past indien nodig in de slaapkamer. Hoewel duurtraining kan worden gedaan door buiten te joggen, zwemmen of fietsen, moet de bijbehorende spiertraining thuis worden gedaan:

 • druk bank – is ideaal voor het opbouwen van spieren in het bovenlichaam. Als er niet genoeg ruimte is, kan het bankdrukken ook worden vervangen door individuele dumbbells.
 • trein toren Dit apparaat versterkt ook de rugspieren, wat erg belangrijk is voor mensen die op kantoor werken.
 • Alles in een – er zijn uithoudingsmachines die veel functies in één machine combineren. Ze besparen dus ruimte. De apparaten hebben meestal een voetpers en bevatten de halterbank. Ze kunnen ook vaak worden omgezet in gewone buikspieren. Het is altijd belangrijk om niet alleen op de prijs te letten, maar ook op de kwaliteit. Zodra de gewichten in het spel komen, is het nog steeds nodig. Een stang van slechte kwaliteit is een enorm veiligheidsrisico, net als hangers die het gewicht niet stevig ondersteunen.

Als je het heel gemakkelijk wilt, kun je ook een trekstang gebruiken. Optioneel aan de muur bevestigd, als alternatief zijn er klemoplossingen voor het deurkozijn. Dit trainingsapparaat werkt voor een groot deel met het gewicht van de sporter zelf, dus ook geschikt voor beginners.
Maar naast de eigenlijke uitrusting zijn ook andere elementen belangrijk in de sportschool:

 • vloer – Vooral wanneer de kamer niet in de kelder is, moet u nadenken over geluidsisolatie van de vloer. In je eigen huis is dit niet erg, maar als de buren denken dat de atleet naast je op de bank zit als je springt of boert, is de kans groot dat je in de problemen komt.
 • koelkast – Vooral voor de zomer is het goed om een ​​kleine campingkoelkast op de kamer te zetten.
 • airconditioning Structurele vereisten zijn hierbij een belangrijke factor, maar airconditioning in de thuisgymnastiek is zinvol. Vooral de appartementen worden in de zomermaanden erg warm, dus als je in de hete zomer niet zonder training wilt, heb je een geschikt systeem nodig.

Houd de financiën in de gaten

Eerlijk gezegd, hoe je later je eigen sportschool inricht, heeft ook veel te maken met je financiële vermogen. Als je geld tot je beschikking hebt, kun je het heel anders inrichten dan iemand die beetje bij beetje apparaten en apparatuur moet kopen. De sportschool scheelt zeker een lidmaatschapsbijdrage aan de sportschool, maar deze rekenmethode helpt niet direct. Er moet dus geïnvesteerd worden. Over het algemeen moet u rekening houden met:

 • Wat is er nodig? – het maakt helemaal niet uit om de kamer langzaam op te zetten. In het begin zijn er de apparaten die absoluut noodzakelijk zijn.
 • Wat is mijn doel? – het doel bepaalt het pad en dit beschrijft nu de individuele apparaten. Als je op zoek bent naar algemene fitheid, kun je vaak met eenvoudige elementen werken en je lichaamsgewicht gebruiken. Als je spieren wilt opbouwen, heb je meestal extra apparatuur nodig.
 • Hoe kan ik financieren? – De makkelijkste manier is om langzaam in te kopen en gebruik te maken van de opgeslagen bijdrage van de sportschool. In werkelijkheid betekent dit echter een verlies aan training. Daarom kan een lening op afbetaling voor originele apparatuur ook de moeite waard zijn. Dit moet echter worden heroverwogen. Portalen als Bon-kredit helpen je om je financiering af te stemmen op je eigen situatie. Of het nu gaat om gratis speciale aflossingen, eventuele termijnen of een zeer snelle aanvraag – alles is op aanvraag beschikbaar.

Het is ook belangrijk dat zelfs ervaren sporters een meerprijs tussendoor plannen: een coach. Het komt heel vaak voor dat sporters onvoorzichtig worden in hun dagelijks leven, met fouten of houdingsproblemen tot gevolg. Iedereen wordt aangeraden om eens in de zoveel maanden te investeren in een training. Personal trainers zijn natuurlijk ideaal voor thuis en helpen ook om fouten te voorkomen. Bovendien moet het trainingsprogramma thuis steeds opnieuw worden bekeken en opnieuw worden ontworpen. Als je gewoon traint zoals je altijd doet in de studio, heb je geen water meer – of je overdrijft het.

Conclusie – handig, maar niet gemakkelijk

Een eigen sportschool hebben is handig omdat het veel tijd bespaart. Het is echter niet zo eenvoudig in te stellen, vooral omdat goede apparaten veel kosten. Wat veel thuissporters echter vergeten, is de noodzaak van correctie. In de tussentijd moet een trainer altijd je eigen training evalueren en, indien nodig, corrigerende maatregelen nemen. Anders zijn overbelasting en een slechte houding onvermijdelijk, vooral bij krachttraining.

Leave a Reply

Your email address will not be published.