Advertisement

Zet in op deze 4 voedingsmiddelen

Waarom doen je spieren eigenlijk pijn?

Spierpijn treedt op na intense spierspanning. Als u uw spieren ongewoon lang traint, bijvoorbeeld tijdens het sporten, tijdens lange wandelingen, of als u zware voorwerpen draagt ​​wanneer u naar huis gaat, ontstaan ​​er kleinere, minuscule scheurtjes in de overbelaste spiervezels. Door deze scheuren stroomt water in de vezel, waardoor weefselzwelling en lichte ontsteking ontstaat. Deze spiervezelverwondingen zien we als pijnlijke, drukgevoelige spierpijn. Aangetaste spieren zijn niet meer zo effectief als vroeger. Nu is het tijd voor uw spieren: regeneratie en herstel. Fibrose van spiervezels geneest meestal vanzelf na een paar dagen. Maar als u spierpijn wilt verlichten en de hersteltijd wilt verkorten, kunt u met de juiste voeding veel succes behalen. Van sommige voedingsmiddelen is bekend dat ze effectief zijn tegen spierpijn.

Dit zijn de 4 beste voedingsmiddelen voor spierpijn

1. Rode biet verlicht spierpijn

Wat betreft nutriënten behoren bieten duidelijk tot de topgroenten. De dikke knollen zitten boordevol essentiële vitamines en stoffen zoals kalium, selenium, zink en fosfor. Naast vezels, die over het algemeen gunstig zijn voor de darmgezondheid, bevat rode biet ook ingrediënten met een antioxiderende werking. Dergelijke antioxidanten binden vrije radicalen zuurstofverbindingen die onze cellen beschadigen. Rode biet bevat een bijzonder groot aantal antioxidante betalains. Deze kruidenkleurstof geeft de knol zijn paarse kleur en heeft ook een ontstekingsremmende werking. Dit komt uw spieren ten goede wanneer u herstelt van intensieve trainingssessies. Omdat kleine spiervezelverwondingen, die je pijnlijk waarneemt als een pijnlijke spier, sneller genezen dan bietenbetalains. Studies hebben zelfs dit rustgevende effect van rode biet op pijnlijke spieren bevestigd. Een smoothie met bieten direct na het sporten kan het pijnlijke spierherstel helpen versnellen.

2. Koffie vermindert pijn

Volgens de wetenschap lijkt koffie ook een pijnstillende werking te hebben. Niet alleen hebben de flavonoïden in de drank antioxiderende activiteit, dwz ontstekingsremmend en cytoprotectief, cafeïne vermindert zelfs de perceptie van pijn bij mensen. De onderzoekers onderzochten het in een studie en gaven cafeïnesupplementen direct voor het sporten en een paar dagen na het sporten aan sporters. Het is gebleken dat cafeïne-inname vlak voor de training de prestaties verbetert en het begin van spierpijn vertraagt. De sporters vonden de spierpijn in de dagen na de oefening niet erg hevig. Voor je training wat koffie drinken is goed voor je spieren.

3. Gember heeft een ontstekingsremmende werking

Gember is rijk aan voedingsstoffen en kan ons lichaam voorzien van veel belangrijke stoffen zoals vitamine C, magnesium, ijzer, natrium en fosfor. De intense smaak van de wortel wordt getriggerd door de pittige stoffen die het bevat. De belangrijkste vertegenwoordiger van deze stimulerende middelen is gember-gember. Het heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van rauwe of verwarmde gember kan helpen bij het verlichten van spierpijn na overmatige inspanning. De antioxidanten in de hete wortel helpen bij het genezen van de kleine tranen die de kater veroorzaken.

4. Groene thee voor spierpijn

Wanneer spieren pijn doen, heeft ons lichaam ontstekingsremmende voedingsstoffen nodig die geïrriteerde spiervezels helpen regenereren. Groene thee is een uitstekende bron van antioxidanten, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen beschadigde spiervezels te herstellen. Omdat groene thee ook cafeïne bevat, kun je een prestatieverhogend en pijnstillend effect bereiken dat vergelijkbaar is met koffie.

Video: Waarom lichte lichaamsbeweging vooral nuttig is bij spierpijn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement